„Благолаж“ в Дома на хумора в Габрово тази година с две теми – „Власт“ и „Пари“

Дом на хумора и сатирата в Габрово

Дом на хумора и сатирата в Габрово © ДХС

На 18 май музеят „Дом на хумора и сатирата” в Габрово организира Национална среща-наддумване „Благолаж” за 18-и път. Това е конкурс за сладкодумни разказвачи на комично народно творчество от всички краища на страната на всякаква възраст, споделят от ДХС. Тази година темите на „Благолаж“ са две – „Власт“ и „Пари“.

„Благолаж“ се провежда по време на Международния фестивал на хумора в град Габрово, а тази година партньор на събитието ще бъде и Етнографският музей на открито „Етър” – Габрово.

С какво може да участвате в „Благолаж“ в Дома на хумора?

Интерес представляват приказки, вицове и весели случки; приказки за Хитър Петър – Настрадин Ходжа и техните побратими; весели случки с известни личности – наши съвременници или исторически лица; политически вицове и анекдоти, пословици и поговорки; благословии; нови габровски вицове; може да попитате своите баба /дядо за история и да я разкажете във видео.

„Благолаж” ще бъде предизвикателство и за влогъри – да се включат с видеоматериали.

Как да участвате в „Благолаж“?

Заявките се приемат по пощата на адрес Габрово 5300, ул. Брянска 68, за „Благолаж”, или на е-mail blagolazh@humorhouse.bg. Участниците с видеоматериали изпращат линк към тях на посочения електронен адрес.

Повече подробности за конкурса с условията, наградите и заявката за участие могат да се намерят на сайта https://blagolazh.humorhouse.bg.