Над 200 деца от Севлиево творят за благотворителния базар „Шанс за бебе“

Благотворителен базар "Шанс за бебе" на фестивал "Семе българско" © Семе българско

Благотворителен базар „Шанс за бебе“ на фестивал „Семе българско“ © Семе българско

Над 200 деца от Севлиево ще рисуват, шият и изработват творби за благотворителен базар „Шанс за бебе“, част от програмата на петия фестивал „Семе българско“ в Севлиево. Темата, която ще вдъхнови малките творци, е „Хлябът наш насъщни“.

Базарът ще се проведе в парк „Казармите“ на 12 и 13 май 2018 г., споделят организаторите на фестивала. Посетителите ще могат да закупят детските творби на желаната от тях цена, а събраните средства ще се дарят на едно севлиевско семейство с репродуктивни проблеми.

Всеки, който желае, може да сътвори и дари за базара рисунка, плетиво, аксесоар и др. Готовите изделия за благотворителния базар ще се събират на 10 май, от 9:00 до 17:00 часа в Младежки център,  ул. „Канлъ дере“ №14 в Севлиево.

Идеята за базара „Шанс за бебе“ е на рекламна агенция „Елмазови“ и е подкрепена от Община Севлиево и Фондация „Искам бебе“. Със събраните средства от миналите издания на фестивала се роди едно севлиевско бебе. Организаторите се надяват и тази година фестивалът да е повод за още едно родено дете.

Габрово Daily e медиен партньор на фестивала „Семе българско“.

ПОВЕЧЕ ПО ТЕМАТА

Над 100 изложители се събират в Севлиево за петия национален фестивал „Семе българско“

Коментари