Японската флейтистка Ацуко Кога

Световноизвестна японска флейтистка гостува на Габровския камерен оркестър

Японската флейтистка Ацуко Кога
Японската флейтистка Ацуко Кога

Японската флейтистка Ацуко Кога ще гостува в концерт на Габровския камерен оркестър. Музикалното събитие е на 23 февруари /петък/ от 19 часа в Художествена галерия „Христо Цокев“, съобщават от Община Габрово.

Програмата включва Концерт за флейта и оркестър от немския бароков композитор Телеман, Сюита от чешкия романтик Леош Яначек, филмова музика от японския композитор Тору Такемицу и Концерт за флейта и оркестър от Рика Сузуки.

Флейтистката Ацуко Кога e родена във Фукуока, Япония. Завършва Музикалния институт Toхo в Токио, след което Парижката консерватория в класа на проф. Пиер-Ив Арто. Продължава обучението си в Германия в Music Hohschule в Кьолн, както и в Мюнхен с проф. Андрас Адриан. Ацуко Koга е лауреат на първи награди в многобройни международни конкурси в Италия, Испания, Румъния и Токио. Понастоящем е флейтист – солист на Оперно-симфоничния оркестър в Магдебург (Германия), както и международно изявен солист. Ацуко Кога гастролира като солист в най-известните оркестри в Европа, Япония и Америка.

Categories Култура
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info