Световноизвестна японска флейтистка гостува на Габровския камерен оркестър

Японската флейтистка Ацуко Кога

Японската флейтистка Ацуко Кога

Японската флейтистка Ацуко Кога ще гостува в концерт на Габровския камерен оркестър. Музикалното събитие е на 23 февруари /петък/ от 19 часа в Художествена галерия „Христо Цокев“, съобщават от Община Габрово.

Програмата включва Концерт за флейта и оркестър от немския бароков композитор Телеман, Сюита от чешкия романтик Леош Яначек, филмова музика от японския композитор Тору Такемицу и Концерт за флейта и оркестър от Рика Сузуки.

Флейтистката Ацуко Кога e родена във Фукуока, Япония. Завършва Музикалния институт Toхo в Токио, след което Парижката консерватория в класа на проф. Пиер-Ив Арто. Продължава обучението си в Германия в Music Hohschule в Кьолн, както и в Мюнхен с проф. Андрас Адриан. Ацуко Koга е лауреат на първи награди в многобройни международни конкурси в Италия, Испания, Румъния и Токио. Понастоящем е флейтист – солист на Оперно-симфоничния оркестър в Магдебург (Германия), както и международно изявен солист. Ацуко Кога гастролира като солист в най-известните оркестри в Европа, Япония и Америка.