Фотографски проект на Радослав Първанов "Аз съм Българка! - Продължението" в Ловеч © Радослав Първанов

Радослав Първанов продължава снимките по „Аз съм Българка!“ и през 2018 г.

Фотографски проект на Радослав Първанов "Аз съм Българка! - Продължението" в Ловеч © Радослав Първанов
Фотографски проект на Радослав Първанов „Аз съм Българка! – Продължението“ в Ловеч © Радослав Първанов

Младият габровски фотограф Радослав Първанов продължава с представянето на националния проект „Аз съм Българка!“ и през 2018 г. Изложбата ще гостува в град Стара Загора от 6 февруари. В града на липите Радослав планира да заснеме един от следващите си сюжети.

През януари от Ловеч Радослав Първанов започна втората част от проекта си – „Аз съм Българка! – Продължението“. Фотографът планира снимки на още 20 български девойки на фона на невключени в първата част родни забележителности.

Знакови годишнини през 2018 г. са повод за включването на още емблематични дестинации в картата на проекта на Радослав Първанов – 170 години от рождението на Христо Ботев, 140 години от рождението на Пейо Яворов, 145 години от обесването на Васил Левски, 110 години от обявяването на Независимостта и 140 години от създаването на Национален военен университет „Васил Левски”.

Радослав Първанов с участничките в "Аз съм Българка" на софийската премиера © "Аз съм Българка", Петър Савов
Радослав Първанов с участничките в „Аз съм Българка“ на софийската премиера © „Аз съм Българка“, Петър Савов

„Аз съм Българка!“ през 2017 г. – от София до Габрово и Трявна

През 2017 година Радослав Първанов представи „Аз съм Българка!“ с фотоизложба на 6 различни места в страната. Първата изложба беше в София през май. По повод 140 години от Шипченската епопея и 140 години от Освобождението на Габрово, през юли представителната изложба гостува за 20 дни в сградата на Народното събрание. След изложби в „Двореца“ в Балчик и в Копривщица, „Аз съм Българка!“ се завърна в родния край с представяне в Габрово и Трявна.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Йоана Илиева, Национална Априловска гимназия, Габрово © „Аз съм Българка!“ – фотограф Радослав Първанов

Габрово и габровките в проекта „Аз съм Българка!“ на фотографа Радослав Първанов

Петя Николова, ЕМО "Етър", Габрово © "Аз съм Българка!" - фотограф Радослав Първанов
Петя Николова, ЕМО „Етър“, Габрово © „Аз съм Българка!“ – фотограф Радослав Първанов

Радослав Първанов: Имам идея за проект „Аз съм Българка, аз съм от Габрово!“

Categories Култура
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.