Радослав Първанов с подарък за Деня на Габрово – „Аз съм Българка, аз съм от Габрово!“

Габровският фотограф Радослав Първанов оповести премиерата на новия си фотопроект „Аз съм Българка, аз съм от Габрово!“. Това се случва в навечерието на Деня на Габрово 17 май и като подарък за юбилейната годишнина – 160 години Габрово град.

Проектът е реализиран в края на 2019 г. и стъпва на основите на популярния  национален проект „Аз съм Българка!“.

Лице на новия проект е красива габровка в народна носия – 14-годишната Инес Метева, която от малка се е посветила на българските народни танци. Габровката е снимана на фона на емблематични обекти от историческото минало на Габрово, както и в Регионален етнографски музей на открито „Етър“.

„Този проект е благодарност, уважение и преклонение към миналото и послание към бъдещето. Към всичко онова, което е Габрово с неговата красота, история и наследство. Реализиран е с много любов и отдаденост, и ще бъде представен в изложба, експонирана в Габрово веднага, щом паднат ограниченията, свързани със световната пандемия“ – споделя Радослав Първанов.

Видео поздрав от Радослав Първанов за габровци

По повод 160 години Габрово град младият фотограф е избрал да поздрави своите съграждани с видео композиции, които ще бъдат излъчени на Фейсбук страницата му Радослав Първанов Фотография на 16 и 17 май от 18 часа на живо.

Авторът е подбрал най-доброто от заснето през годините с дрон над родния град и ще покаже на потребителите на интернет в Габрово и околностите неразкривана досега панорама от птичи поглед, с непознати кътчета и позабравени места със славна история. „160 години Габрово град – отвисоко“ е внимание, отредено на най-красивото в града, неговото уникално разположение, архитектура, история и традиции.

Въздушната разходка над Габрово е с обща продължителност над 2 часа и отправя зрителя високо в небето, където се реят най-свободните създания – птиците.

Categories Култура
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.