60-годишен велосипедист почина на пътя в Габрово

Полиция. Снимката е илюстративна. Pixabay

60-годишен мъж от Габрово падна от велосипед и почина на пътя. Инцидентът се случил около 20 часа на 11 август на бул. „Трети март“ в кв. „Дядо Дянко“, съобщават от МВР Габрово.

При управление на велосипеда мъжът е забелязан да криволичи по пътното платно, в следствие на което пада и получава фатална травма в областта на главата. След сигнал на тел. 112, на мястото пристига екип на спешна помощ, който констатира смъртта му. На местопроизшествието е извършен оглед и е образувано досъдебно производство. Разследването по случая се провежда под надзора на Окръжна прокуратура.

Неспазване на необходимата дистанция стана причина за катастрофа на 10 август по обед между два леки автомобила в близост до разклона за село Брънеците. Лек автомобил „Фолксваген Голф“, управляван от 76-годишен мъж, удря в задната част намиращия се пред него лек автомобил „Опел“, управляван от 43-годишна жена от Габрово. При удара са пострадали водачът на „Голф“-а и 68-годишната му съпруга. Настанени са за лечение в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“, без опасност за живота. Водачите са пробвани за употреба на алкохол с техническо средство, като резултатите са отрицателни и при двамата.

55-годишен мотоциклетист и автомобил, управляван от 49-годишен габровец, са се блъснали на ул. „Юрий Венелин“ в Габрово на 11 август преди обед. И двамата водачи са нарушили правилата за движение, установили полицаите. Пробата за алкохол и на двамата е отрицателна. Мотоциклетистът е получил фрактура на един от пръстите на дясната ръка. След оказана медицинска помощ е освободен за домашно лечение, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

Categories Крими
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.