52-годишен севлиевец убил благородния елен край Кръвеник

Две обвинения са повдигнати на 52-годишен жител на Севлиево, за когото от полицията са установили, че е убил без надлежно разрешение благороден елен със самоделна карабина. Престъплението е извършено около полунощ на 10 април, в землището на село Кръвеник, община Севлиево. За това съобщават от ОД МВР Габрово.

Наказанието, което предвижда законът за това ловно нарушение, е лишаване от свобода до една година или глоба от сто до триста лева, както и лишаване от право да се упражнява определена професия.

Второто обвинение срещу него е за самоделното оръжие без надлежно разрешение по Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехнически изделия. В този случай предвиденото наказание е лишаване от свобода от две до осем години.

Както Габрово Daily вече писа, при рутинен обход в землището на севлиевското село Кръвеник горски служители откриха убит тригодишен благороден елен. Повече по случая четете в статията тук.

Categories Крими
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.