5 години затвор получи габровец за побой

Районен съд Габрово осъди габровец на 5 години лишаване от свобода за причинена средна телесна повреда на друг жител на града. Присъдата беше обявена на 10 февруари, съобщават от пресцентъра на съда.

Съдът призна подсъдимия В.И. за виновен в това, че на 16 април 2019 г., на автобусна спирка на бул. „Ст. Караджа“ в Габрово, действайки при условията на опасен рецидив, чрез нанасяне на удари с юмрук в областта на главата, причинил средна телесна повреда на  мъж от Габрово. Видно от доказателствата по делото двамата мъже влезли в пререкание, като след нанесените от В.И. удари пострадалият паднал на земята, в резултат на което се счупва левия му глезен.

В.И. трябва да заплати на пострадалия обезщетение в размер на 6 000 лева за причинени неимуществени вреди.

Присъдата подлежи на въззивно обжалване или протестиране пред Окръжен съд – Габрово в 15-дневен срок.

Categories Крими
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.