Шефката на Митническо бюро Севлиево е задържана за престъпления по служба

Полиция. Снимката е илюстративна. Pixabay

Шефката на Митническо бюро Севлиево е задържана при специална акция днес, съобщават от пресцентъра на Прокуратурата на Република България. Освен нея са задържани още нейният син и лице, спрямо което митническата шефка е спомогнала да бъде осуетено наказателно преследване. Предстои на тримата да се повдигнат обвинения. Събират се доказателства за виновността и на други лица.

На 8 юли 2019 г. Специализираната прокуратура започна действия по разследване в Митническо бюро Севлиево. Досъдебното производство е за действаща от началото на 2017 г. организирана престъпна група с участието на началника на Митническото бюро Севлиево.

Шефката на бюрото е извършила престъпление по служба – тя е превишила властта си с цел да набави за своя син имотна облага. В качеството си на длъжностно лице тя се е обаждала на колеги от митническия пункт в Горна Оряховица и е настоявала от тяхна страна да бъде допуснат фиктивен износ на камиони в полза на дружество, собственост на сина й.

Началничката е помогнала и на лице, което е държало в дома си акцизни стоки без бандерол, да избегне наказателно преследване. Тя го е предупредила за предстояща проверка от органите на митницата.