Шефката на Митническо бюро Севлиево е задържана за престъпления по служба

Полиция. Снимката е илюстративна. Pixabay

Шефката на Митническо бюро Севлиево е задържана при специална акция днес, съобщават от пресцентъра на Прокуратурата на Република България. Освен нея са задържани още нейният син и лице, спрямо което митническата шефка е спомогнала да бъде осуетено наказателно преследване. Предстои на тримата да се повдигнат обвинения. Събират се доказателства за виновността и на други лица.

На 8 юли 2019 г. Специализираната прокуратура започна действия по разследване в Митническо бюро Севлиево. Досъдебното производство е за действаща от началото на 2017 г. организирана престъпна група с участието на началника на Митническото бюро Севлиево.

Шефката на бюрото е извършила престъпление по служба – тя е превишила властта си с цел да набави за своя син имотна облага. В качеството си на длъжностно лице тя се е обаждала на колеги от митническия пункт в Горна Оряховица и е настоявала от тяхна страна да бъде допуснат фиктивен износ на камиони в полза на дружество, собственост на сина й.

Началничката е помогнала и на лице, което е държало в дома си акцизни стоки без бандерол, да избегне наказателно преследване. Тя го е предупредила за предстояща проверка от органите на митницата.

Categories Крими
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.