Травма в тила и мозъчен кръвоизлив – причина за смъртта на бебето в Габрово

Снимката е илюстративна. Pixabay

Травма в задната част на главата и мозъчен кръвоизлив са причина за смъртта на момиченцето на 1 година и 7 месеца от Габрово. Това сочи съдебно-медицинската експертиза, съобщиха от Пресцентъра на Окръжна прокуратура – Габрово за Габрово Daily.

По лицето и шията има следи от изгаряния като от гореща течност, но те не са причина за смъртта. Все още няма задържани и обвинени по случая, уточниха от прокуратурата.

Както вече писахме, Окръжна прокуратура – Габрово образува досъдебно производство за умишлено убийство на бебе. Момиченцето е било намерено мъртво в дома на приятели на семейството – 33-годишен мъж и 27-годишна жена. Бебето било оставено при тях временно. Сигналът за обгорено бебе в тежко състояние е подаден на 16 януари 2019 г. в 20:57 ч. лично от майката.

От МВР Габрово също изнесоха днес подробности за случая. 36-годишната майка на детето е подала сигнал, че в апартамент на свои познати, находящ се на бул. „Могильов“ е намерила починала малолетната си дъщеря. Полицаите са извършили оглед на местопроизшествието, при който по лицето и тялото на починалото дете са установени изгаряния от гореща течност. Иззети са и веществени доказателства.