Новата година в Трявна започва с три телефонни измами по нова схема

Телефонна измама. Снимка: МВР Габрово

Три телефонни измами в два поредни дни ознаменуваха началото на новата 2019 г. в Трявна, съобщават от ОД МВР Габрово. Измамническата схема и в трите случая е откупуване на куриерска пратка за роднина.

Първата измама е от 3 януари. 70-годишна жителка на Трявна получава обаждане на стационарен и мобилен телефон. Откраднатата сума е най-високата за трите случая – 2 950 лв.

На 4 януари 75-годишна жителка на Трявна е била заблудена с обаждане по стационарния телефон вкъщи. Възрастната тревненка дала на измамниците 700 лв.

В същия ден 69-годишна тревненка е измамена със същата схема. Обаждат й се на стационарния и мобилния телефон. Възрастната жена дала на измамниците 1000 лв.

Categories Крими
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.