88-годишна севлиевка хвърли през терасата хиляди левове на измамник

Полиция. Снимката е илюстративна. Pixabay

88-годишна жителка на Севлиево е станала жертва на телефонна измама на 26 юли, съобщават от ОД МВР Габрово. Възрастната жена е хвърлила през терасата си хиляди левове. Севлиевката е подала сигнал в полицията още същия ден.

Жената е била заблудена от неизвестен, който се е представил за полицейски служител. Той я е уведомил, че дъщеря ѝ се намира в болнично заведение след претърпян инцидент и за лечението ѝ са необходими 30 000 лв.

По време на телефонния разговор е инструктирана да пусне през терасата на жилището си исканата сума. Възрастната жена се е поддала на заблудата и в уговореното време е хвърлила на явилия се там непознат мъж голяма част от парите.

По случая е образувано досъдебно производство под надзора на прокуратурата. Процесуално-следствените действия продължават.

Categories Крими
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.