Студент, опитал да убие брат си, отива на съд

Окръжна прокуратура Габрово предаде на съд В. Г., обвиняем за опит за убийство на собствения си брат на 26.07.2019 г. Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

От пресцентъра на прокуратурата описват случая:

Обвиняемият В. Г. е студент и работи. Живее с родителите си и по-малкия си брат – пострадалия Я. Г. Между двамата братя имало неразбирателство, Я. ревнувал брат си и му завиждал. В честите конфликти между двамата надделява по-малкият син, който е физически по-здрав и тренира бокс. На 25.07.2019 г. Я. отишъл в стаята на брат си да му иска пари, двамата се скарали и се сбили. В резултат на сбиването на обвиняемия било насинено окото, което наложило да не отиде на работа. По-късно през деня, братята се засекли в кухнята, скарали се отново, като Я. се опитал да души с ръце брат си, но майка им успяла да ги разтърве. През нощта на 26.07.2019 г. обвиняемият  решил да отиде в стаята на брат си да се разберат. Виждайки го да спи, той го ударил с юмрук в лицето. Я. се събудил и тръгнал да става, но В. взел намиращ се близо керамичен нож и нанесъл един удар с него в лявата част на врата на Я., причинявайки му прободно-порезна рана на шията. След удара обвиняемият напуснал жилището.

Categories Крими
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.