Полиция, прокуратура, РУО проверяват случая с побой от учител над ученик в Габрово

Снимката е илюстративна. Pixabay

Районна прокуратура Габрово наблюдава досъдебно производство за нанесена телесна повреда от учител на ученик в габровско училище.

Както Габрово Daily вече съобщи, на 16 април в РУ Габрово е получен сигнал от майката на 11-годишен ученик в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, че учител е проявил към него изключително грубо отношение. Вижте повече тук.

Извършени са неотложни следствени действия. Разпитани са пострадалото детето и майка му. Назначена е съдебно-медицинска експертиза за получените увреждания на детето, съобщават от пресцентъра на Окръжна прокуратура Габрово.

Пред bTV майката Ася Йосифова разказа, че във вторник синът й се е прибрал от училище с наранявания по шията и по ръката, защото е бил душен и удрян от учителя Камен Калчев. Повод е липсваща извинителна бележка, която ученикът е трябвало да занесе в училище.

Според разказа на учителя Камен Калчев ученикът е закъснял за учебен час и не е носел извинителната бележка. По думите на Калчев не е имало бой и ексцесии, а го е хванал за ръката. В момента Камен Калчев е в отпуск.

Директорът на училището Илияна Илиева сподели, че досега срещу учителя Камен Калчев не са постъпвали сигнали за агресивно поведение. В училището няма камери, а пред bTV деца са разказали, че Калчев и друг път е имал подобно поведение.

Регионално управление на образованието в Габрово също прави проверка. По думите на началника на РУО Габрово Георги Маринов „Недопустимо е преподавател да освобождава ученик по време на учебни занятия и да го праща за каквито и да било бележки и за комуникация с родителя. Следва да бъде потърсена дисциплинарна отговорност“.

Вижте видеорепортажа на bTV от Габрово:

Categories Крими
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.