Полиция, прокуратура, РУО проверяват случая с побой от учител над ученик в Габрово

Снимката е илюстративна. Pixabay

Районна прокуратура Габрово наблюдава досъдебно производство за нанесена телесна повреда от учител на ученик в габровско училище.

Както Габрово Daily вече съобщи, на 16 април в РУ Габрово е получен сигнал от майката на 11-годишен ученик в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, че учител е проявил към него изключително грубо отношение. Вижте повече тук.

Извършени са неотложни следствени действия. Разпитани са пострадалото детето и майка му. Назначена е съдебно-медицинска експертиза за получените увреждания на детето, съобщават от пресцентъра на Окръжна прокуратура Габрово.

Пред bTV майката Ася Йосифова разказа, че във вторник синът й се е прибрал от училище с наранявания по шията и по ръката, защото е бил душен и удрян от учителя Камен Калчев. Повод е липсваща извинителна бележка, която ученикът е трябвало да занесе в училище.

Според разказа на учителя Камен Калчев ученикът е закъснял за учебен час и не е носел извинителната бележка. По думите на Калчев не е имало бой и ексцесии, а го е хванал за ръката. В момента Камен Калчев е в отпуск.

Директорът на училището Илияна Илиева сподели, че досега срещу учителя Камен Калчев не са постъпвали сигнали за агресивно поведение. В училището няма камери, а пред bTV деца са разказали, че Калчев и друг път е имал подобно поведение.

Регионално управление на образованието в Габрово също прави проверка. По думите на началника на РУО Габрово Георги Маринов „Недопустимо е преподавател да освобождава ученик по време на учебни занятия и да го праща за каквито и да било бележки и за комуникация с родителя. Следва да бъде потърсена дисциплинарна отговорност“.

Вижте видеорепортажа на bTV от Габрово: