Полицията откри непълнолетните, счупили огледала на автомобили в Габрово

Трима непълнолетни са извършителите на вандалското посегателство върху автомобили в Габрово на 26 януари. Двама от тях са жители на Габрово, а третият е техен познат от друго населено място в страната. Според полицията налице са данни, че те са извършили деянието, съобщават от ОД МВР Габрово.

Тримата непълнолетни са увредили странични огледала за обратно виждане на автомобили, паркирани в централната градска част на Габрово – на улиците „Йосиф Соколски“ и „Неофит Рилски“.

На 26 януари жители на Габрово публикуваха във Фейсбук групата „Нарушителите на Габрово“ снимки от счупени и изтръгнати от автомобилите им странични огледала. Шест случая на нанесени материални щети по моторни превозни средства са били заявени в РУ Габрово.

Материалите по случая ще бъдат изпратени на Районна прокуратура – Габрово с мнение за препращане към местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

На снимката: Вандалски акт срещу автомобили на ул. „Неофит Рилски“ в Габрово, 26.01.2020. Снимка: Емил Савов, „Нарушителите в Габрово“

Categories Крими
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.