Криминална хроника в област Габрово (8-11 юни 2018)

Пиян мотоциклетист катастрофира

В с. Шумата възникнало ПТП с мотоциклет без регистрационни табели около 21:20 ч. на 8 юни 2018 г. Водачът му – 30-годишен местен жител, изгубил контрол, мотоциклетът излязъл извън пътя и паднал на земята. Пострадали няма. Изпратените на място полицейски служители извършили проверка на водача за употреба на алкохол – техническото средство отчело 1.79 промила. Мъжът не притежава свидетелство за управление на МПС. По случая е образувано бързо полицейско производство.

22-годишен мъж от Севлиево бил хванат от местните полицаи с марихуана. Полицейските служители извършили проверката около 19 часа на 10 юни. Наркотикът е иззет. По случая е образувано досъдебно производство.

Незаконна сеч в Дряновско

В гориста местност в землището на с. Гостилица била извършена незаконна сеч.  Сигналът от служители на ГСУ Дряново бил получен в РУ Дряново около 13:30 ч. на 9 юни. На място е изпратен полицейски екип. Установено е, че в частни имоти, попадащи в горски фонд, са били отсечени 101 дървета от вида цер и благун, с общ обем около 100 куб. м. Извършен е оглед. Работата по цялостното изясняване на случая продължава, образувано е досъдебно производство.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

87-годишна габровка даде на измамници злато, евро и левове

Габровка е в болница след катастрофа на пътя София – Варна край Севлиево

По информация от бюлетина на ОД МВР Габрово