Криминална хроника в област Габрово (1-3 май 2018)

Шест случая на заловени с наркотични вещества има в област Габрово от началото на месец май, сочи криминалната хроника на ОД МВР Габрово.

Полицейски служители намериха амфетамин и марихуана при проверка на двама мъже /на 25 и на 21 години/ от Габрово на 28.04.2018 г., около 03.15 ч., на бул. „Могильов“ в града. У 25-годишния са намерени свивка с бяло кристалообразно вещество, което при полевия наркотест реагирало на амфетамин, и свивка със суха листна маса, реагирала на марихуана. Свивка с марихуана е намерена и у другия мъж. Наркотиците са иззети. Двамата са задържани за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

32-годишен мъж от Севлиево управлявал МПС в Габрово след употреба на наркотични вещества – техническото средство отчело положителен резултат за канабис, амфетамин и метамфетамин. Полицаите спрели за проверка личния му автомобил „Мерцедес“ на ул. „Христо Смирненски“ на 30.04.2018 г., около 12.20 ч. В автомобила е намерен плик със суха листна маса, която при полевия наркотест реагирала на марихуана. Наркотичното вещество е иззето. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

27-годишен от с. Стоките също управлявал МПС след употреба на наркотични вещества – техническото средство отчело положителен резултат за кокаин и метамфетамин. Полицаите спрели за проверка личния му автомобил „Хонда“ на 01.05.2018 г., около 00.10 ч., на пътя Габрово-Севлиево. По случая е образувано бързо полицейско производство.

 На 1.05.2018 г., около 05.00 ч., на бул. „Столетов“ в Габрово, за проверка е спрян 25-годишен местен жител. В джоб на дрехата му са намерени 2 свивки с бяло кристалообразно вещество, което при полевия наркотест реагирало на амфетамин. Наркотикът е иззет. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 20-годишен севлиевец бил хванат да управлява МПС след употреба на наркотично вещество – техническото средство отчело положителен резултат за марихуана. Полицаите спрели за проверка автомобила на 01.05.2018 г., около 12.10 ч., в ж.к. „Д-р Атанас Москов“, Севлиево. По случая е образувано бързо полицейско производство.

По информация от бюлетина на МВР – Габрово