Криминална хроника в област Габрово (27-28 юни 2018)

Мъж е в болница с фрактура след катастрофа

52-годишен мъж е пострадал при ПТП на пътя с. Карамичевци – с. Батошево. Водачът на т.а. „Рено“ –  51-годишен мъж от с. Асеновци, обл. Плевен, изгубил контрол, автомобилът се ударил в скат вдясно от платното, след което се блъснал в насрещно движещ се л.а. „Пежо“, управляван от 41-годишна жена от Севлиево. При инцидента пострадал пътувалият в лекия автомобил 52-годишен мъж от с. Стоките – настанен е за лечение в болница с фрактура на гръдната кост. Водачите са тествани за употреба на алкохол – техническото средство отчело нулеви резултати. На местопроизшествието е извършен оглед. Причините за инцидента са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство.

Хванаха 16-годишен габровец, засадил марихуана вкъщи

Полицаи откриха на 27 юни в жилището на 16-годишен младеж от Габрово засята марихуана. Растението е иззето. Младежът е задържан за срок до 24 часа по реда на ЗМВР. По случая е образувано досъдебно производство.

Бързо производство е образувано срещу водач, шофирал след употреба на наркотично вещество. На 25.06.2018 г., около 21.00 ч., на ул. Стефан Пешев в Севлиево, полицейски екип спрял за проверка л.а. „Дачия“. С техническо средство е установено, че водачът – 30-годишен мъж от с. Градница, управлява МПС след употреба на марихуана. По случая е започнато бързо производство.

Уличиха мъже за кражби в Севлиево и Дряново

27-годишен мъж от Севлиево е задържан за кражби от вилни постройки. На 18 юни криминалисти започнали работа по сигнал, че от двора на вилна постройка на ул. Хоталич – Червения геран е била извършена кражба на велосипед. Велосипедът е намерен и върнат на собственика. В хода на работата по изясняване на случая е установено, че на 25 юни мъжът е извършил кражба на медна лозарска пръскачка от незаключена вилна постройка в района на СО Хоталич. Наложена му е мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа. Работата продължава в рамките на образуваните досъдебни производства.

61-годишен мъж от с. Караиванца е уличен за извършител на кражба на 70 лв. от частен дом в Дряново. Престъплението е извършено на 20 юни 2018 г., в жилището мъжът проникнал през незаключена входна врата. Сумата е възстановена на тъжителя. По случая е заведена преписка.

По информация от бюлетина на МВР Габрово

Categories Крими
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.