Криминална хроника в област Габрово (13-16 април 2018)

Откраднаха велосипед в Севлиево

През нощта на 13 срещу 14 април неизвестно лице разбило катинар на вратата и проникнало в избено помещение на ул. „Стара планина“ в Севлиево. Крадецът откраднал велосипед.  откъдето извършило кражба на велосипед. На местопроизшествието е извършен оглед. По случая е образувано досъдебно производство.

Откриха наркотици в чантата на 20-годишна жена

Наркотици в чантата на 20-годишна жена от с. Батошево откриха севлиевските полицаи. Униформените извършили проверката на 14 април 2018 г. около 00:30 ч. на ул. „Стара планина“ в Севлиево. В дамската ѝ чанта са намерени полиетиленов свитък със суха листна маса, която при полевия наркотест реагирала на марихуана, и хартиен свитък с бяло прахообразно вещество, което реагирало на метамфетамин. Наркотичните вещества са иззети. По случая е образувано досъдебно производство.

Пияни и неправоспособни шофьори на пътя

29-годишна жена от Севлиево шофирала личния си автомобил БМВ с чужди регистрационни номера. Севлиевските полицаи спрели за проверка колата на ул. „Великотърновско шосе“ на 14 април 2018 г. около 3:00 ч. през нощта.  По случая е образувано досъдебно производство.

43-годишен пиян шофьор от с. Борима, общ. Троян, изгубил контрол и се ударил с автомобила си „ВАЗ 21213“ в ограда на частен имот в района на махала Добревци, с. Стоките. Пострадали няма. Сигналът е получен в РУ Севлиево на 14 април 2018 г. около 22:10 ч. При проверката е установено, че мъжът е неправоспособен и е седнал зад волана в нетрезво състояние – техническото средство отчело 2.01 промила. Той отказал кръвна проба за химически анализ.  По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 15 април 2018 г., около 01.30 ч., на ул. „Васил Левски“ в Севлиево, полицейски екип спрял за проверка л.а. „Хонда“. Установено е, че водачът – 32-годишен от същия град, управлява МПС след употреба на алкохол – техническото средство отчело 3.21 промила. Мъжът отказал да даде кръвна проба за химически анализ. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Също на 15 април 2018 г., около 19.00 ч., в с. Батошево, полицейски екип спрял за проверка л.а. „Рено“, управляван от 56-годишен мъж от Севлиево. Установено е, че регистрационните табели, които били поставени на автомобила, са издадени за друго МПС, а водачът е неправоспособен. Той управлявал колата в едногодишния срок от наложено му административно наказание за шофиране без съответното свидетелство. По случая е образувано досъдебно производство.

42-годишен мъж от Трявна шофирал с 3,93 промила в кръвта. Пияният шофьор бил спрян за проверка на 15 април 2018 г., около 10.50 ч., в с. Кисийците. Мъжът отказал кръвна проба за химически анализ. По-късно същия ден, около 15.00 ч., в землището на с. Черновръх, за проверка било спряно АТВ „ARCTIC CAT“, управлявано от 33-годишен от Габрово. Превозното средство било без регистрационна табела и при последвалата справка в информационните масиви на МВР е установено, че не е регистрирано по надлежния ред. По случаите са образувани бързи полицейски производства.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Мотоциклетист почина на Шипка

Пешеходка е с мозъчно сътресение и спукана кост след удар от автомобил в Габрово

Коментари