Криминална хроника в област Габрово (3-6 март 2018)

Нарушителите зад волана

51-годишен мъж от Габрово шофирал личния си автомобил „Мазда“ с чужди регистрационните табели. Мъжът бил спрян за проверка от полицейски екип на 2 март 2018 г. около 14:20 ч. на ул. „Христо Ботев“ в Габрово. По случая е образувано досъдебно производство.

28-годишен дряновец шофирал посред бял ден личния си автомобил „Ланчия“ след употреба на наркотични вещества – техническото средство отчело положителен резултат за амфетамин и метамфетамин. Полицейски екип спрял за проверка шофьора на 2 март 2018 г. около 13:10 ч. на ул. „Ангел Кънчев“. По случая е образувано досъдебно производство.

Хванаха ловчанлии с незаконна дървесина в Севлиевско

1,5 куб.м. незаконна дървесина бяха открити в личен автомобил „Форд Транзит“ в с. Малки Вършец. В автомобила пътували двама мъже на 25 и 29 години от Ловеч. На място е изпратен полицейски екип. Извършен е оглед. Дървесината била от цер, без контролна марка и превозен билет. Мъжете са задържани за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Крадци нахлуха в къщи и магазини

Извършителите на три кражби в Севлиевско се издирват от местната полиция. През периода 18.02-04.03.2018 г., от къща в с. Крушево е извършена кражба на 10 м ел. проводник, радиотранзистор, инструменти и др. вещи. През нощта на 4-5.03.2018 г., от магазин на ул. „Хан Аспарух“ в Севлиево, са откраднати 50 лв., а от съседен търговски обект – 20 лв. На местопроизшествията са извършени огледи. По случаите са образувани досъдебни производства.

Телевизор, усилвател с 2 тонколони и връзка с ключове са били откраднати от къща в Дряново на ул. „Васил Левски“. Сигналът в полицията в Дряново е получен на 5 март.  На местопроизшествието е извършен оглед. По случая е образувано досъдебно производство.

По информация от ОДМВР – Габрово