Измамиха 28-годишен севлиевец – уж в помощ на задържан британец

Полиция. Снимката е илюстративна. Pixabay

28-годишен севлиевец е станал жертва на телефонна измама, съобщават от ОДМВР Габрово. На 5 ноември около 14:00 ч. неизвестно лице му се обадило и го заблудило, че трябва да помогне с превод от английски език и с пари на задържан в полицията гражданин на Великобритания.

Севлиевецът е бил ощетен от измамника с 270 лв. В полицията в Севлиево е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за престъпление по чл. 209, ал. 1 от НК.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Тревненка даде 9800 лв. на телефонен измамник в мнима акция срещу… телефонен измамник

Categories Крими
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info