Окръжен съд Габрово постанови задържане под стража за бащата, убил сина си

Снимката е илюстративна. Pixabay

На 4 юли Окръжен съд Габрово взе най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража” за Д.Б. от Габрово, обвинен в умишленото убийство на собствения си малолетен син. Припомняме, че на 3 юли рано сутринта мъжът е хвърлил 5-годишния си син от виадукт на околовръстния път на Габрово, а след това заплаши да се самоубие.

Съдебният състав е счел, че с оглед събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че Д.Б. е извършил престъплението, за което е привлечен в качеството на обвиняем. Престъплението се наказва от закона с лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Съдът е съобразил решението си и с данните за предходните осъждания на Д.Б., който е лице с висока степен на обществена опасност.

По време на съдебното заседание обвиняемият и неговият защитник не са оспорили искането на Окръжна прокуратура – Габрово за вземане на най-тежката мярка за неотклонение.

Определението на Окръжен съд – Габрово подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Велико Търново в 3-дневен срок. В случай на обжалване делото се насрочва за разглеждане пред Апелативния съд за 10 юли 2019 г.

ОЩЕ ПОДРОБНОСТИ ПО РАЗВИТИЕТО НА СЛУЧАЯ ОТ СТАТИИТЕ НА ГАБРОВО DAILY

Дете почина след падане от виадукт в Габрово, доведеният му баща заплашва три часа със самоубийство (ОБЗОР)

Прокуратурата повдигна обвинение в убийство на мъжа, хвърлил дете от мост в Габрово

Бащата, убил сина си, е криминално проявен. Майката е била заплашвана от него