Жива габровка – починала по документи (ВИДЕО)

69-годишната Яна Георгиева от Габрово е с издаден смъртен акт в Германия. Така габровската пенсионерка е починала по документи. За абсурдната ситуация съобщи в репортаж bTV.

В момента пенсията й е спряна, а достъпът й до лечение – ограничен. От служба ГРАО не могат да обезсилят смъртния й акт.

През декември семейството й е сигнализирало Районна прокуратура Габрово, като проверката трябва да приключи най-късно до 11 февруари. Депозирана е и молба в Окръжен съд Габрово за обезсилване на смъртния акт, издаден в Германия.

Как се е стигнало до тази абсурдна ситуация, гледайте във видеорепортажа на bTV:

Categories Крими
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.