Жива габровка е с акт за смърт въз основа на неистински документи от Германия

Жива габровка установила през декември 2019 г., че по документи се води починала. Актът за смърт от Община Габрово бил съставен въз основа на изпратено от Германия уведомление за смърт. След жалба Районна прокуратура Габрово е извършила проверка и е установила, че представените в Германия официални документи са неистински. От прокуратурата са изпратили материалите по преписката на Районна прокуратура София, съобщават от Пресцентъра на Районна прокуратура Габрово. Ето и подробностите:

През декември 2019 г., след справка в НАП и Община – Габрово, Я. Г. от Габрово установила, че се води като починала на 08.06.2019 г. Актът за смърт от Община Габрово бил съставен въз основа на изпратено от Германия уведомление за смърт. В жалбата жената твърди, че никога не е пътувала извън България, но преди шест години приятел на сина й предложил да й осигури работа в Германия. По този повод й била издадена европейска здравна карта, която тя му изпратила в Германия, но не отишла да работи там.

При извършената по разпореждане на прокуратурата проверка е установено, че на 21.11.2019 г. от Генералното консулство на Република България в Мюнхен е получено в Община Габрово извлечение от акт за смърт на Я. Г. Въз основа на него общинската администрация е съставила акт за смърт на Я.Г., починала на 08.06.2019 г. в Германия, Фрайбург.

От писмо на Дирекция „Консулски отношения“ към Министерство на външните работа на Р. България се установява, че в Службата по гражданско състояние към община Фрайбург лице с имена Н. Т., легитимирало се като дъщеря на Я. Г., е представило в болница лична карта и дубликат на удостоверение за раждане на Я. Г. във връзка с починало лице. Установено е, че представената в Германия лична карта се различава съществено от тази, която притежава Я. Г. В представения дубликат на удостоверение за раждане има данни, които са различни от тези в актуалното удостоверение за раждане на Я. Г.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Вижте видеорепортаж за габровката: Жива габровка – починала по документи (ВИДЕО)

Categories Крими
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.