Габровска пенсионерка даде на телефонни измамници пари и златни накити

Полиция. Снимката е илюстративна. Pixabay

71-годишна габровка е поредната жертва на телефонна измама. Възрастната жителка на Габрово сама подала сигнал в полицията на 10 ноември чрез телефон 112, съобщават от ОДМВР Габрово.

Неизвестна жена й звъннала на стационален и мобилен телефон, представяйки се за полицейски служител. Измамницата е заблудила възрастната жертва, че трябва да съдейства на полицията за залавяне на група измамници. Габровката е ощетена с 1150 лева, 300 евро и златни накити.

По случая в РУ – Габрово е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 209, ал.1 от НК.

Categories Крими
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info