Биячите от магазина в Габрово са арестувани, чака се обвинение от прокуратурата

Кадър от камерите в магазин "2+2" на ул. "Николаевска" в Габрово, момент от побоя над продавач, 7.04.2019

Кадър от камерите в магазин „2+2“ на ул. „Николаевска“ в Габрово, момент от побоя над продавач, 7.04.2019

Тримата души, които пребиха продавач в магазин в Габрово в неделя вечер, отново са арестувани. Очаква се Районна прокуратура Габрово да повдигне обвинение, научи Габрово Daily.

Припомняме, че около 22:20 ч. на 7 април 2019 г. в магазин на ул. „Николаевска“ в Габрово трима души влизат в конфликт с други клиенти, след което нападат и пребиват продавача. Полицията в Габрово ги идентифицира и задържа за срок от 24 часа, след което нарушителите са пуснати на свобода. На 10 април по обед тримата души отново са арестувани.

Безпрецедентната агресия предизвика възмущението на габровци. Първата информация за случая дойде на 9 април от информационния бюлетин на МВР Габрово. На 10 април следобед кметът на Габрово Таня Христова издаде заповед до МВР Габрово за конкретни мерки и излезе с позиция по повод побоя.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Трима пребиха продавач в Габрово, полицията води досъдебно производство за хулиганство

Какво казаха лично собственикът на магазина и пребитият продавач пред камера: Собственикът на магазина и битият продавач говорят за побоя в Габрово (ВИДЕО и ОБЗОР)

Какви мерки трябва да предприеме МВР съгласно заповедта на кмета: Таня Христова: МВР с постоянно присъствие край магазини и заведения след 22 часа

Каква е позицията на кмета на Габрово за побоя: Т. Христова към прокуратурата: Да не позволи чувството за безнаказаност да битува в Габрово