Стартира конкурс за спомени „Имало едно време в Габрово“

Стартира конкурс за спомени „Имало едно време в Габрово“. Конкурсът носи името на първата книга от поредицата „Габрово – живият град“ на Момчил Цонев и Даниела Цонева. Конкурсът се организира от Габрово Daily, „Габрово – живият град„, Онлайн музей на Габрово gabrovomuseum.bg и националния исторически сайт Сторник stornik.org.

Конкурсът е за споделяне на спомени от миналото. Може да се включите, като споделите лична, семейна или родова история, спомен за живота в Габрово в миналото, народна песен, легенда, поверие, обичай, стара дума, рецепта, снимка от личен архив. Няма ограничение за епохата или тематиката. Единственото важно условие е споделеното да бъде Ваш личен спомен от миналото или спомен, съхранявал се с години във Вашето семейство или род. Не се допуска споделяне на текст, изображение или видео, които не са Ваше притежание, авторство и собственост.

Как да се включите в конкурса „Имало едно време в Габрово“?

Чрез Фейсбук

Присъединете се към Фейсбук групата „Видяно и Преживяно в Габрово“ или групата на „Сторник“ „Имало едно време в България“ и споделете Вашия спомен. За да стане ясно, че участвате в конкурса, озаглавете публикацията си „За конкурса „Имало едно време в Габрово“.

По електронна поща

Ако не използвате Фейсбук, може да изпратите Вашия спомен на електронната поща на Габрово Daily editor@gabrovodaily.info.

Оценяване и награждаване в конкурса „Имало едно време в Габрово“

Конкурсът „Имало едно време в Габрово“ е безсрочен. Всеки месец за победител в конкурса ще се определя този, чиято публикация е събрала най-много харесвания при публикуването си в групата „Видяно и Преживяно в Габрово“ или в групата „Имало време в България“. Победителят ще получи като подарък книга от поредицата „Габрово – живият град“ – „Габрово и габровци в старата книжнина. Т. 1. Пътеписи (1662-1878 г.)” или „Габрово след Освобождението. Спомени от Константин Вапцов”.

Историческа колекция "Габрово - живият град" на Момчил Цонев и Даниела Цонева
Историческа колекция „Габрово – живият град“ на Момчил Цонев и Даниела Цонева

Подробности за книгите от поредицата „Габрово – живият град“ може да прочетете в Онлайн музей на Габрово.

На участниците в конкурса с по-голям архив от спомени, документи и фотографии ще бъде предоставена възможността за популяризиране на техните материали в Онлайн музей на Габрово gabrovomuseum.bg.

Най-доброто от конкурса „Имало едно време в Габрово“ ще бъде публикувано в националния исторически сайт Сторник stornik.org.

Създател на Габрово Daily, Онлайн музей на Габрово и Сторник е габровецът Момчил Цонев, удостоен като един от 10-те „Най-изявени млади личности на България“ за 2019 г. Конкурсът „Имало едно време в Габрово“ се посвещава на 60-годишнината от кончината на неговия дядо Минчо Минчев.

Categories История
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.