За първи път в Габрово: Европейска седмица на предприемачеството

Снимката е илюстративна. Pixabay

За първи път Габрово става част от Европейската седмица на предприемачеството със събитие на 7 март 2018 г. от 15 до 17 часа. Събитието е с вход свободен и ще се проведе в Библиотеката на Технически университет – Габрово, съобщиха за Габрово Daily организаторите. Нужна е регистрация, вижте линк по-долу. Габрово Daily е основен медиен партньор на инициативата в Габрово.

Какво е Европейска седмица на предприемачеството?

През първата седмица от месец март Startup Europe Week ще обедини европейските региони, за да подкрепи предприемачите в реализацията на техните идеи. Форматът е ориентиран към локалната предприемаческа екосистема и цели да даде релевантна и възможно най-ясна информация на младите предприемачи, които да си тръгнат „добре екипирани“, идейно ориентирани и готови да стартират своя собствен бизнес.

Какво ще се случи в Габрово?

Икономистът Георги Стоев ще сподели визията си за развитието на индустрията в Габрово и как градът ни може да се превърне в технологичното сърце на България. Икономическият профил на Габрово, успешната експозиция към международни инвеститори и има ли нужда градът ни от брандиране са само някои от темите, които лекторът ще засегне.

Божидар Бошнаков, регионален мениджър на IT компания, ще разкаже какво го е накарало да се върне в Габрово. Гостите на събитието ще научат как един млад човек успява да развие екипа си от 6 на 25 човека за по-малко от две години.

На събитието ще има възможност всеки да се запознае с възможностите, които предлагат европейските програми за финансиране през 2018 година.

Европейската седмица на предприемачеството в Габрово се организира от Фондация „Градище“ под егидата на платформата EDIT и в партньорство с Община Габрово и Технически университет Габрово. Основен медиен партньор е Габрово Daily.

За да се включите в безплатното събитие е нужно само да се регистрирате тук.