Правителството отпуска близо 420 000 лв. за инфраструктура в Северната индустриална зона в Габрово

Габрово © Община Габрово

Близо 420 000 лв. отпуска правителството за подобряване на инфраструктурата до терен в Северна индустриална зона на Габрово, на който ще бъде построен нов завод за производство на туби.

Финансовите средства в размер до 419 748,24 лв. с ДДС лв. ще дойдат от бюджета на Министерството на икономиката, информират от пресцентъра на Министерски съвет. Средствата са за реконструкция на участък от ул. „Индустриална“ и за продължение на улицата до терена на завода.

Над 10 млн. инвестиция, 68 нови работни места

Инвестицията на „ЛС Тюбс“ АД ще бъде на обща стойност 10 847 000 лв., изцяло за придобиване на дълготрайни материални активи – машини и оборудване. Двете производствени линии ще бъдат закупени и монтирани последователно през 2017 г. и 2018 г. Годишният капацитет на производството е планирано да бъде 21 500 000 екструдирани туби.

С осъществяването на проекта ще бъдат разкрити 68 нови работни места. 30 от служителите ще са с висше образование, 30 – със средно, и осем с основно. Предвидено е обучение на персонала в Израел и България през 2017 г. и 2018 г.

Съдружници в „ЛС тюбс“ са израелската компания „Лагеен тюбопласт“ и габровската фирма производител, оперираща в областта на тубното производство, „СТС пак холдинг“.

За изграждането на новия завод Габрово Daily писа още през май 2017 г. Вижте подробности:

Габровци и израелци строят нов завод за производство на туби в Габрово за 14 млн. лв.

Инфраструктурата ще се ползва от всички производствени предприятия в Северната индустриална зона на Габрово и ще способства за увеличаване на темпа на развитие на производството. С финансираните дейности ще се подобрят също така организацията и безопасността на движение в района.