Над 22,5 млн. лева са инвестициите за 2017 г. в „Идеал Стандарт – Видима“ – Севлиево

Официални гости на откриването на нова роботизирана линия в завода за керамика на "Идеал Стандарт – Видима" в Севлиево © Идеал Стандарт - Видима

Официални гости на откриването на нова роботизирана линия в завода за керамика на „Идеал Стандарт – Видима“ в Севлиево © Идеал Стандарт – Видима

Над 22,5 млн. лв. са инвестициите за 2017 г. в „Идеал Стандарт – Видима“ АД в Севлиево. Това стана ясно по време на официалното откриване на нова роботизирана линия в завода за керамика на 15 ноември 2017 г. Събитието се състоя в присъствието на Торстен Тюрлинг, главен изпълнителен директор на „Идеал Стандарт Интернешънъл“, и на Емил Караниколов, министър на икономиката.

ПОДРОБНОСТИ ЗА НОВАТА РОБОТИЗИРАНА ЛИНИЯ ВИЖТЕ ТУК:

Откриха нова роботизирана линия в „Идеал Стандарт – Видима“ в Севлиево

Торстен Тюрлинг, „Идеал Стандарт Интернешънъл“: България е важна страна за нас

„България е важна страна за нас – „Идеал Стандарт“ е тук вече 25 години, ние сме основен работодател в региона, единствената страна, в която компанията има две мащабни производствени структури. Най-голямото производство на фитинги и керамичен завод, който е най-големият в компанията. За двата завода тази година ние инвестирахме над 22,5 милиона лева – това е важно доказателство за важността на България и тези производствени предприятия в корпорацията“ – заяви при откриването Торстен Тюрлинг, главен изпълнителен директор на „Идеал Стандарт Интернешънъл“. По думите му основна част от стратегията на компанията за растеж е да инвестира в три ключови области: технологии, иновации и обслужване на клиентите. „Инвестициите в технологиите са в производството и днес открихме нова технологична линия. Иновациите са другият ни фокус – ние сме иновационен лидер в индустрията“ – сподели Тюрлинг.

Емил Караниколов: Благодаря ви, че запазвате младите хора в България

„Искам да ви благодаря, че инвестирате и работите в България! Да ви благодаря, че запазвате младите хора в България и да ви пожелая „На добър час!“ – с тези думи се обърна към представителите на компанията министърът на икономиката Емил Караниколов.

„Видях едно изключително добро дружество, дори прекрасно. Това, което разбрах, е, че тук има много добър екип, за което ви поздравявам. Може би и това е най-важното. За последните 25 години в Дружеството са инвестирани над 260 млн. лв., като ефектът от това се вижда. Поздравявам собствениците за правилното решение да инвестират в България. Всъщност отварям и една скоба – понеже в последните дни основна тема в България е приватизацията и проверката на раздържавяването, мисля, че много хора трябва да дойдат тук и да видят какъв е положителният ефект от приватизацията. Да, може да го няма на много места, но тук го има, за което ви поздравявам“ – допълни още Караниколов.

25 години в България: Историята на „Идеал стандарт – Видима“

„Идеал стандарт – Видима“ беше създадена през 1992 г. като съвместно дружество между „Видима“ и American Standard, припомня в статия по темата „Капитал“. През 2007 г. компанията стана собственост на Bain Capital, а от 2014 г. в нея влезе още един голям инвеститор – Anchorage Capital, след преструктуриране на дълг и свежа инвестиция. В момента в българското дружество работят 3200 души. „Идеал стандарт – Видима“ държи около 50% пазарен дял в продажбите на санитарна керамика и арматура в България.

Групата Ideal Standard International е базирана в Брюксел и има 18 производствени обекта в 9 страни. Продуктите й се продават в над 60 държави в Европа, Близкия изток и Африка. В групата работят близо 9500 души. През последните години тя подобрява резултатите си, като за 2016 г. отчете 739 млн. евро продажби, а EBITDA се увеличи с 14% до 81 млн. евро, с което достигна предкризисните си нива.