Бойко Борисов откри нов завод на „Габинвест“ за 15 млн. лв. в Габрово

Откриване на нов завод на "Габинвест" в Габрово © Министерски съвет

Откриване на нов завод на „Габинвест“ в Габрово © Министерски съвет

„Габинвест“ ЕООД откри днес нов завод за производство на ловно и спортно оръжие в Габрово. В откриването участваха лично министър-председателят Бойко Борисов, заместник министър-председателят Томислав Дончев, кметът на Габрово Таня Христова и областният управител Невена Петкова.

Изграждането на предприятието започна през месец април миналата година, а инвестицията в строителство и оборудване е на стойност близо 15 млн. лева. За последната година броят на служителите в завода е нараснал със 17 %.

Нов завод на "Габинвест" в Габрово © Министерски съвет

Нов завод на „Габинвест“ в Габрово © Министерски съвет

Държавата ще облекчи административните процедури, които се изискват при износа на продукция при производството на пневматично и ловно оръжие. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов пред официалните лица и работниците от завода на „Габинвест“. „С вицепремиера Дончев се разбрахме да подпомогнем продукцията, която произвеждате, по-бързо да се изнася и да бъде отрегулиран този процес“, поясни премиерът.

Премиерът Бойко Борисов получи подарък - производство на "Габинвест" в Габрово © Областна администрация Габрово

Премиерът Бойко Борисов получи подарък – производство на „Габинвест“ в Габрово © Областна администрация Габрово

Вижте видеорепортаж от събитието в предаването „Дестинация Успех“ на онлайн телевизията на Габрово Daily Gabrovo.net TV:

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Габровската компания „Габинвест“ ЕООД е в топ 10 на металообработващите фирми в България, сочи класацията на „Капитал“ – „Гепард“ за най-динамично растящи малки и средни компании у нас. Четете тук: „Габинвест“ Габрово в Топ 10 на металообработващите фирми

Повече за бизнеса в Габрово може да научите от бизнес видео портала biz.gabrovo.net с 20 видеоинтервюта със съвременни габровски предприемачи, които разказват историята на своите предприятия, за научените уроци и формулата на бизнес успеха.

В публикацията е използвана информация от Община Габрово и Министерски съвет.