Първа копка на ново предприятие в Габрово

Първа копка на ново предприятие на "Габинвест" в Габрово

Първа копка на ново предприятие на „Габинвест“ в Габрово © Община Габрово

Първа копка на ново предприятие направи на 10 април „Габинвест“ ЕООД. Фирмата разширява своето производство в Габрово с ново предприятие за производство на ловно и спортно оръжие, което ще бъде изградено в местността Колева ливада. Инвестицията е на стойност 8 млн. лева, а строителството ще се извърши на два етапа, съобщават от Община Габрово.

Първият етап трябва да приключи до края на октомври 2017 г., след което ще бъдат инвестирани допълнителни средства за оборудването на сградата, обяви управителят дружеството Томас Лангер.

Кметът на Габрово Таня Христова пожела успех на новото предприятие и поздрави ръководството на фирмата за инициативата да инвестира в модерни и устойчиви решения.

“Габинвест” ЕООД е дъщерна фирма на L&O Hunting Group GmbH в Исни, Германия. Предприятието произвежда и обработва компоненти за ловни оръжия, въздушни оръжия и прецизни спортни пистолети в премиум сегмент.

Повече за бизнеса в Габрово може да научите от бизнес видео портала biz.gabrovo.net с 20 видеоинтервюта със съвременни габровски предприемачи, които разказват историята на своите предприятия, за научените уроци и формулата на бизнес успеха.

Коментари