„Мак“ АД Габрово в Топ 10 на българските компании за текстил и облекло

"Мак" АД Габрово © "Мак" АД

„Мак“ АД Габрово © „Мак“ АД

„Мак“ АД Габрово заема 8-о място сред българските производства в сектор „Облекло и текстил“ на класацията на „Капитал“ – „Гепард“ за най-динамично растящи малки и средни компании у нас. Дружеството е публично и произвежда памучни и тип памучни тъкани. По данни на фирмата през 2016 г. тя е произвела 1923 хил.м готови тъкани (срещу 1787 хил.м през 2015), а относителният дял на износа е нараснал до 55.43% срещу 32.39% през 2015 г., съобщава „Капитал“. Ръстът й за 2016 г. спрямо предходната година е 66.7% .

Между 22 и 200% скачат приходите на топ 20 най-бързо растящи малки и средни компании в от сектор „Облекло и текстил“ в класацията.

Топ 20 на компаниите в сектор "Облекло и текстил" в класацията "Гепард" © "Капитал"

Топ 20 на компаниите в сектор „Облекло и текстил“ в класацията „Гепард“ © „Капитал“

МАК АД Габрово е наследник на една от най-старите текстилни фабрики в България и на памукотекстилния комбинат „Васил Коларов“. Фирмата е специализирана в производство и доставка на военни, полицейски , пожарникарски униформи и екипировка.

Бизнес уроците на Георги Бижев

Георги Бижев от „Мак“ АД Габрово сподели любопитни факти и ценни бизнес уроци за оздравяването на предприятието след приватизацията му. Това се случи във видеоинтервю по проекта „Дестинация Успех“, което може да гледате в бизнес портала на Габрово biz.gabrovo.net ТУК:

Георги Бижев – „Мак“ АД

БИЗНЕСЪТ В ГАБРОВО В КЛАСАЦИЯТА „ГЕПАРД“

„Габинвест“ Габрово в Топ 10 на металообработващите фирми

Габровската фирма „НБИ Консорциум“ е сред най-динамично растящите компании в България

Повече за бизнеса в Габрово може да научите от бизнес портала biz.gabrovo.net