Л. Павлова: Габрово беше най-активният бенефициент с най-много проекти за 2007-2013 г.

Министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова в Габрово © МРРБ
Министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова в Габрово © МРРБ

Габрово беше най-активният, най-упоритият бенефициент с най-много и най-успешно изпълнени проекти за периода 2007-2013 г. Габрово не пропусна нито една възможност и няма приоритетна ос от цялата Оперативна програма „Регионално развитие 2007-2013“, по която да няма успешно реализиран проект – заяви в Габрово министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова по време на финалната конференция „Интегриран проект за изграждане на привлекателна, достъпна и зелена градска среда на Габрово“, реализиран по ОПРР 2007-2013. Тя отчете, че инвестициите в общината само по тази програма са в размер на 35 млн. лв.

Регионалният министър съобщи още, че през новия програмен период Габрово ще може да инвестира в обновяването на градския транспорт по линия на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020.

Екипът на кмета е поел отговорност и е успял да създаде интегрираност не само между проектите, финансирани от ОПРР, но и между тези, които са реализирани със средства от отделните оперативни програми, благодарение на която успешно е завършил и проекта за воден цикъл в града. Допълнихме със средства по ОПРР преасфалтирането на улиците и градът вече изглежда по различен начин, допълни министър Павлова.

Павлова апелира към габровци и към администрацията да бъдат по-активни по отношение на санирането на сградите, които се отличават на фона на обновените детски площадки, улици и пешеходни зони, за да бъде още по-красив градът и домовете на семействата да бъдат по-топли, а разходите за отопление по-малки. Тя информира, че от 1 януари следващата година Националната програма за енергийна ефективност ще бъде отворена за всички видове сгради, които отговарят на дефиницията многофамилни, независимо от броя на жилищата и типа строеж.

По информация от Пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройството

Categories Икономика
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.