Лагер по предприемаческо мислене събира младежи от цялата страна в Боженци за втори път

Първи национален летен лагер "Предприемачът като откривател" © Община Габрово

Първи национален летен лагер „Предприемачът като откривател“ © Община Габрово

Втори сезон на младежкия лагер „Предприемачът като откривател“ се организира това лято в Боженци, съобщават от Община Габрово.

За една седмица от 10 юли МАИР „Боженци” става домакин за ученици на възраст от 15 до 19 години от цялата страна. Младежите ще развиват своето икономическо мислене и ще търсят решения на съвременни предизвикателства и проблеми. Организаторите и тази година са подготвили множество игрови ситуации, собствена „бордова игра”, казуси, „стая със загадки”, срещи с успели млади предприемачи и посещения на иновативни предприятия в Габрово.

Лагерът по предприемаческо мислене се организира от екипа на Фондация Бауерзакс с подкрепата на Община Габрово и Областен информационен център – Габрово.  и е продължение на стремежа на кмета Таня Христова за развитието на общината като иновационен хъб.

Как да се запишете за участие в лагера в Боженци?

За записвания за участие в летния лагер, контакти и допълнителни въпроси може да се свържете с Весислав Илиев по електронна поща iliev@bauersax.org и на моб. +359 894 616 416.

Какво се случи на лагера „Предприемачът като откривател“ през 2017 г.?

В първото издание на лагера през лятото на 2017 г. участваха 24 ученици от 9 града, при средна възраст от 17 години. Учебната програма беше с продължителност от 48 учебни часа. Летният лагер беше оценен като полезна инициатива изключително позитивно от участниците. Част от тях ще се включат тази година в ролята на асистенти.

Първият национален летен лагер за предприемачи започна в Боженци с ученици от цялата страна

Участници в лагера „Предприемачът като откривател“ на гости в „Мехатроника“

Младежите от лагера в Боженци „Предприемачът като откривател“ – в благотворителна инициатива в Габрово