Първият национален летен лагер за предприемачи започна в Боженци с ученици от цялата страна

Първи национален летен лагер "Предприемачът като откривател" © Община Габрово

Първи национален летен лагер „Предприемачът като откривател“ © Община Габрово

24 ученици от Габрово и страната от днес за една седмица са част от първия национален летен лагер „Предприемачът като откривател“. Децата на възраст от 15 до 18 години вече се събраха в красивото възрожденско село Боженци, съобщават от Община Габрово.

Да се научиш на предприемаческо мислене

Инициативата цели да формира в учениците представата за предприемачеството като съвкупност от ценности, като мотивация, страст, креативно и творческо мислене. Заниманията в творчески игри, дискусии и казуси сред зеленината на китното Боженци са основен подход за преподаване и опознаване на факторите за успех в бизнеса.

Успели млади предприемачи ще споделят и вдъхновят участниците в ролята на преподаватели и ще работят безвъзмездно за каузата – развитие на предприемаческото мислене сред младите хора. Част от темите, включени в обучението са: Принципи на пазарното общество; Бизнесът като откривателско приключение; Фази на създаване на продукти и услуги; Техники за креативно мислене; Структуриране и представяне на идеи; Мотивационни срещи.

Таня Христова при откриването на първия национален летен лагер „Предприемачът като откривател“ © Община Габрово

Таня Христова при откриването на първия национален летен лагер „Предприемачът като откривател“ © Община Габрово

Ден на отворените врати в „Мехатроника“ АД

Участниците ще посетят и ден на отворени врати в „Мехатроника“ АД, където ще се запознаят с реализацията на проект „Автоматична производствена линия за гъвкави опаковки с модулна транспортна система”, финансиран по процедура „Подкрепа за внедряване на иновации в предприятията” от Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност” 2014-2020.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

За пътя към успеха, за изобретенията, за развитието и пазарите на „Мехатроника“ Мирослав Хинков разказва в интервюто си по проекта „Дестинация Успех“, който представя 20 съвременни габровски производство на сайта biz.gabrovo.net.

Мирослав Хинков – предприемачът-изобретател в „Мехатроника“ АД (ВИДЕО)

Първият по рода си ученически лагер за предприемачество се организира от Индъстри Уоч, чрез фондация Бауерзакс – Пловдив, с подкрепата на Община Габрово чрез Областен информационен център – Габрово.

Коментари