„Габинвест“ Габрово в Топ 10 на металообработващите фирми

"Габинвест" ЕООД Габрово © gabinvest.eu

„Габинвест“ ЕООД Габрово © gabinvest.eu

 Габровската компания „Габинвест“ ЕООД е в топ 10 на металообработващите фирми в България, сочи класацията на „Капитал“ – „Гепард“ за най-динамично растящи малки и средни компании у нас. За 2016 г. дружеството отчита над 55% ръст на приходите до 11.2 млн. лв., а работниците се увеличават с 20 души, пише „Капитал“.

Компанията разшири производството, като през есента на 2015 г. отвори нов цех за метални компоненти за въздушни оръжия. Той е разположен в наети помещения на бивша предачница. Инвестицията в проекта е 4 млн. лв.

Топ 20 на металообработващи компании в класацията "Гепард"

Топ 20 на металообработващи компании в класацията „Гепард“ © „Капитал“

„Габинвест“ започна строителството на нов завод през 2017 г.

„Габинвест“ направи първа копка на изцяло нов завод индустриалната зона на Габрово на 10 април 2017 г. Компанията купи 47 дка земя. Предприятието ще бъде с 8 хил. кв.м застроена площ, а вложението се оценява на 8 млн. лв. Броят на работниците ще нарасне с още 50 души, сочи прогнозата. „Габинвест“ планира да удвои производствените площи през 2021 г.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Първа копка на ново предприятие в Габрово

„Габинвест“ произвежда компоненти за ловни и въздушни оръжия и спортни пистолети. Габровското предприятие е част от германския холдинг L&O, в който влизат също производителите на оръжия Blaser, Sauer & Sohn, Mauser и SIG SAUER.

БИЗНЕСЪТ В ГАБРОВО В КЛАСАЦИЯТА „ГЕПАРД“

„Мак“ АД Габрово в Топ 10 на българските компании за текстил и облекло

Габровската фирма „НБИ Консорциум“ е сред най-динамично растящите компании в България

Повече за бизнеса в Габрово може да научите от бизнес портала biz.gabrovo.net