Посланикът на САЩ Ерик Рубин с кмета на Севлиево Иван Иванов © Община Севлиево

Посланикът на САЩ в Севлиево: Хора от Габрово и други областни градове пътуват, за да работят тук

Посланикът на САЩ Ерик Рубин с кмета на Севлиево Иван Иванов © Община Севлиево
Посланикът на САЩ Ерик Рубин с кмета на Севлиево Иван Иванов © Община Севлиево

Посланикът на САЩ у нас Ерик Рубин се срещна на 28 ноември с кмета на Севлиево Иван Иванов и местните бизнесмени в Севлиево, за да обсъдят връзките между САЩ и инвестициите в региона, съобщават от американското посолство и Община Севлиево.

По думите на посланика “заради добрата бизнес среда се увеличават и доходите на населението. Част от хората пътуват от Габрово и други областни градове на страната, за да работят тук”.

Посолството на САЩ може да съдейства за езиковата подготовка на работещите в Севлиево

Посланик Рубин е благодарил за гостоприемството на домакина д-р Иванов и изрази задоволството си от вложенията на американските компании в района. Според посланика образованието е от изключителна важност и изрази готовност да съдейства за повишаване на езиковата подготовка на заетите в севлиевските фирми.

Посланикът на САЩ Ерик Рубин на посещение в Севлиево © Посолство на САЩ в България
Посланикът на САЩ Ерик Рубин на посещение в Севлиево © Посолство на САЩ в България

Посланик Рубин е останал впечатлен от добрата бизнес среда, която предлага Севлиево и е споделил мнението на кмета, че по-голяма част от вложените в района средства трябва да остават тук.

На 29 ноември американският посланик е във Велико Търново за среща с кмета Даниел Панов и ректора на Великотърновския университет.

Categories Икономика
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.