Ученикът Ясен Пенчев получава отличието си "Габровец на годината 2018" © Габрово Daily

Ясен Пенчев спечели златен медал от Иранската олимпиада по геометрия

Младият габровец Ясен Пенчев спечели първо място и златен медал от шестата Иранска олимпиада по геометрия, в която  участваха  повече от 6000 ученици от 55 страни. Той получи максимален резултат от 40 възможни точки.

Състезанието се провежда ежегодно и в него имат право да участват ученици от 7 до 12 клас, разпределени в 3 възрастови групи: 7-8 клас, 9-10 клас и 11-12 клас. Организатор на олимпиадата за България е Институтът по математика и информатика на БАН.

Участниците решават 5 геометрични задачи, като представят подробно решение на всяка от тях. Работите на четиримата ученици, постигнали най-високи резултати във всяка от трите възрастови групи, се изпращат на организаторите и се включват в международното класиране.

През тази учебна година Ясен Пенчев е ученик в 8 клас на ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“ – Габрово. Припомняме, че Ясен Пенчев е един от първите носители на отличието „Габровец на годината 2018“ на Габрово Daily и „Бъдещност за Габрово“.

Ако искате да представим Вас и Вашите постижения в рубриката ни „ГабровциТЕ“ или познавате успешен габровец, пишете ни на editor@gabrovodaily.info. Най-големите и достойните постижения ще получат шанс за номиниране за следващите отличия „Габровец на годината 2019“ на Габрово Daily и „Бъдещност за Габрово“.

Categories ГабровциТЕ
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.