Учениците Мартин Копчев и Ясен Пенчев – финалисти в конкурса CodeIT

Учениците от ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“ Мартин Копчев и Ясен Пенчев от Габрово са сред финалистите в тазгодишното 20-о издание на международния конкурс по програмиране CodeIT.

По случай юбилея на състезанието са наградени 20 талантливи информатици, сред които представители на България, Република Северна Македония и Република Сърбия. Десетокласникът Мартин Копчев заема шестото място в топ 15 на най-добрите състезатели, а Ясен Пенчев от осми клас е трети в класирането при младежите, съобщават от Община Габрово.

Церемонията по награждаването се е състояла в онлайн формат. Официално обръщение чрез видеоконферентна връзка са отправили президентът на Република България Румен Радев и Карина Ангелиева, зам.-министър на образованието и науката.

Припомняме, че Мартин Копчев и Ясен Пенчев са едни от първите носители на отличието „Габровец на годината 2018“ на Габрово Daily и „Бъдещност за Габрово“.

Categories ГабровциТЕ
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.