Мартин Копчев завоюва сребро на Международна олимпиада по информатика

Мартин Копчев със сребърен медал от Международна олимпиада по информатика в Баку © mediabricks.bg

Ученикът в ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“ в Габрово Мартин Копчев спечели сребърен медал на Международната олимпиада по информатика в Баку, Азербайджан, съобщава mediabricks.bg.

Българските ученици завоюваха 1 златен, 2 сребърни и 1 бронзов медал в Баку. Те се състезаваха с 327 участници от 87 държави. Това е най-доброто представяне на България на Международната олимпиада по информатика за последните 5 години.

Успехите на Мартин Копчев само от началото на 2019 г.

2019 г. започна много силно за габровския талант Мартин Копчев. През януари Мартин завоюва още два златни медала – от Международната Жаутиковска олимпиада по математика, физика и информатика и от Зимния математически турнир – Сливен. На специална церемония габровският ученик получи два златни медала за двете си участия в Австралийското математическо състезание през 2017 и 2018 г. През май Мартин стана един от финалистите в ХІ Годишни награди „Успелите деца на България“ на Фондация „Димитър Бербатов“.

Припомняме ви, че Мартин Копчев стана един от първите 10 носители на отличието „Габровец на годината“, което беше връчено в края на декември 2018 г. от медията Габрово Daily и общността „Бъдещност за Габрово“.

Ако искате да представим Вас и Вашите постижения в рубриката ни „ГабровциТЕ“ или познавате успешен габровец, пишете ни на editor@gabrovodaily.info. Най-големите и достойните постижения ще получат шанс за номиниране за следващите отличия „Габровец на годината 2019“ на Габрово Daily и „Бъдещност за Габрово“.