Габровските събития на 2019 г. (ОБЗОР на Габрово Daily)

Какви събития белязаха 2019 г. в Габрово? Медията Габрово Daily направи традиционния си обзор въз основа на публикациите си през годината. Вижте габровските събития на 2019 г. в икономиката, културата, образованието, инфраструктурата, спорта. Вижте и какви инциденти се случиха през годината. Какво породи и общественото недоволство на габровци през 2019 г.

ИКОНОМИКА

Област Габрово с най-много изплатени средства по еврофондове в страната

Най-много европейски средства на човек от населението се усвояват в област Габрово, посочи анализ на Института по пазарна икономика (ИПИ) – 3234 лв./човек към 30 юни 2019 г. На второ място е област София – 3129 лв./човек. Изчисленията са на база на средногодишното население на областите през 2018 г.

Габровският завод „АМК“ със зелен сертификат

Габровският завод на немската компания „АМК“ вече изработва своята продукция изцяло с енергия, произведена от възобновяеми източници. Калоян Иванов, управител на АМК България, получи специално удостоверение за зелена енергия – т.нар. зелен сертификат – от „Енерго Про Енергийни услуги“.

АМК със зелен сертификат от Енерго Про. На снимката отляво надясно: Николай Марков – прокурист АМК , Богомил Недевски – началник Продажби на ключови клиенти в ЕНЕРГО-ПРО Енергийни Услуги, Калоян Иванов – Управител АМК България, Манфред Павлик – Мениджър АМК – Германия. Снимка: Енерго Про
АМК със зелен сертификат от Енерго Про. На снимката отляво надясно: Николай Марков – прокурист АМК , Богомил Недевски – началник Продажби на ключови клиенти в ЕНЕРГО-ПРО Енергийни Услуги, Калоян Иванов – Управител АМК България, Манфред Павлик – Мениджър АМК – Германия. Снимка: Енерго Про

„Габинвест“ ЕООД с Награда на германската икономика за социална ангажираност

Габровската фирма „Габинвест“ ЕООД беше отличена с трето място в категория „Социален ангажимент“ на Наградата на германската икономика за 2018 г. Управителят на фирмата Томас Фройндорфер получи отличието на официална церемония на 24 януари 2019 г. в Софийската градска художествена галерия.

Томас Фройндорфер вляво) от „Габинвест“ ЕООД получава отличие в категория "Социален ангажимент"на Наградата на германската икономика за 2018 г. © ГБИТК
Томас Фройндорфер вляво) от „Габинвест“ ЕООД получава отличие в категория „Социален ангажимент“на Наградата на германската икономика за 2018 г. © ГБИТК

ОБРАЗОВАНИЕ

Технически университет Габрово отпразнува своята 55-а годишнина

През ноември Технически университет Габрово отпразнува своята 55-годишнина, а гости на тържественото честване дойдоха от различни университети в света, партньори на нашия университет, ректори на български университети. Чуждестранните гости бяха от Германия, Япония, Чехия, Украйна, Сърбия, Румъния, Република Северна Македония.

Тържество за 55-годишнината на Технически университет Габрово, зала „Възраждане“, 14.11.2019 © Областна администрация Габрово

Технически университет Габрово направи първа копка на Център за компетентност за близо 24 млн. лв.

На 5 септември Технически университет Габрово направи символично първа копка на Център за компетентност. Така стартира преустройство на сграда за изследователски лаборатории, семинарни зали и координационни офиси, а така също и на специализирана лаборатория и производствено хале, които се намират в непосредствена близост до нея.

Първа копка на Център за компетентност в Технически университет Габрово © ТУ Габрово

Националната Априловска гимназия – „Млад будител“ за 2019 г. на Националната библиотека

Национална Априловска гимназия в Габрово беше удостоена с грамота и статуетка „Млад будител“ на специална церемония от директора на Национална библиотека „Св. св. Кирил и Методий“ доц. д-р Красимира Александрова.

Ученици от НАГ Габрово и тяхната преподавателка Стефка Костадинова получават отличието „Млад будител“ © НБКМ, Стефан Рангелов

ОУ „Неофит Рилски“ в Габрово с награда „ПроКултура“

ОУ „Неофит Рилски“ Габрово получи наградата „ПроКултура“ за 2019 г. в категория „Училище“. Наградата е за целенасочена и системна работа за разширяване и подпомагане достъпа до култура на младите хора чрез създаването и функционирането на девет клуба за извънкласни дейности, свързани с изкуства и провеждането на „Ден на таланта“.

Директорът на ОУ „Неофит Рилски“ Мая Колева получава наградата „ПроКултура“ © ОУ „Неофит Рилски“

ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“ организира Национално онлайн състезание по информатика

Природоматематическа гимназия „Акад. Иван Гюзелев“ в Габрово организира на 11 май 2019 г. Национално онлайн състезание по информатика „Д-р Младен Манев“. Онлайн състезанието носи името на д-р Младен Манев – преподавател с дългогодишен принос в подготовката на състезатели по информатика. През годините той е автор на задачи за националните състезания, както и един от ръководителите на националните отбори, които представят България на Международната и Балканската олимпиада по информатика.

ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“. Изображение: Община Габрово

КУЛТУРА

Прасета, политическа сатира и световни звезди на Карнавал Габрово 2019

Най-често срещаният образ в Карнавал Габрово 2019 беше свинята. И неслучайно – в китайската година на свинята сме. Карнавалът по традиция акцентира върху политическата сатира, а сред основните персонажи бяха Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Румен Радев и съпругата му, Корнелия Нинова, лидерите на „Обединените патриоти“. Кметът Таня Христова и хора от администрацията на Община Габрово бяха маскирани като музикални звезди. Мотото на Карнавала беше „Маски горе“.

Карнавал Габрово 2019 © Радослав Първанов

6Fest – единственият габровски фестивал в Пловдив – Европейска столица на културата 2019

Уличният фестивал 6Fest Габрово, създаден през 2017 г., гостува за първи път в Пловдив и творческия квартал Капана на 28 септември. 6Fest беше единственият габровски фестивал със самостоятелно издание в официалната програма на Пловдив – Европейска столица на културата.

Уличен фестивал 6Fest в Капана, Пловдив, 28.09.2019 © Ванеса Попова

Гледайте клип от 6Fest в Пловдив тук:

Проект за реновиране на „Етър“-а породи обществени дискусии в Габрово

Проектът “Етър” – музей за креативен културен туризъм” по европрограма, за който Община Габрово планира и заем от 3,1 млн. лв., породи обществени дискусии през декември. Бивши директори на музея на открито „Етър“ излязоха с позиция срещу проекта. Общата стойност на проекта е 9 779 150 лв. с ДДС, от които: 6679 150 лв. -безвъзмездна финансова помощ по европроект; 3 100 000 лв. – заемен ресурс.

Етнографски музей на открито "Етър" Габрово © ЕМО Етър
Етнографски музей на открито „Етър“ Габрово © ЕМО Етър

„Етър“-а в Габрово стана регионален етнографски музей

През септември стана ясно, че Етнографски музей на открито „Етър“ – Габрово се преобразува в Регионален етнографски музей на открито „Етър“ – Габрово. Постановлението е на Министерски съвет. С решението се променя статутът на музея, който да отговаря на неговата роля и значение за опазването на материалното и нематериално културно наследство на страната.

Стартира “Онлайн музей на Габрово” gabrovomuseum.bg

На духовния празник на Габрово 14 октомври стартира Онлайн музей на Габрово. Виртуалният музей на адрес gabrovomuseum.bg ще разказва за личностите, събитията и местата на Габрово от миналото.

Онлайн музей на Габрово gabrovomuseum.bg

Стартира инициативата „Балканджии“ за областите В. Търново, Габрово и Ловеч

В края на 2018 и самото начало на 2019 г. стартира регионалната инициатива „Балканджии от сърцето на България“, която цели да обедини селищата от региона на Централна Стара планина и Предбалкана в трите области Велико Търново, Габрово, Ловеч. „Балканджии“ е общност за културата и туризма в балканджийските селища.

Facebook група: Балканджии – сърцето на България

Всеки може да обогати общността със снимки и информация за културни събития и туристически места, като се присъедини към групата във Фейсбук тук.

Габровски камерен оркестър с Почетен знак на Община Габрово за 50-тата си годишнина

Габровски камерен оркестър бе удостоен с почетното отличие на Община Габрово – Почетен знак. Конкретният повод е 50-годишнината от създаването на оркестъра, а отличието беше връчено на юбилейния им концерт на 4 октомври 2019 г. в зала „Възраждане“.

Юбилеен концерт за 50-годишнината на Габровски камерен оркестър, 4.10.2019, зала „Възраждане“ © Община Габрово

Ренесансът на Драматичен театър „Рачо Стоянов“

През 2019 г. Драматичен театър „Рачо Стоянов“ в Габрово показа, че не е „провинциален“ театър, а напротив – театър, който има национална значимост. Габровската трупа гостува на голямата сцена на Народен театър „Иван Вазов“ в София с „Жана Д’Арк“ и „Свекърва„. Прие на своята сцена столични постановки на Народния театър, „Българска армия“ и „Сфумато„. Габровският театър участва в XIV-то издание на Световното сценографско квадриенале в Прага, където представи сценографията на спектаклите на режисьора Петринел Гочев „Ромео и Жулиета“ със сценограф Юлияна Войкова-Найман и „Жана д’Арк” със сценограф Рин Ямамура. Освен новите постановки все по-често габровският театър кани на съпътстващи събития.

ДТ "Рачо Стоянов" Габрово © Габрово Daily
ДТ „Рачо Стоянов“ Габрово © Габрово Daily

185 000 долара за паметника на Бузлуджа от американска фондация

Безвъзмездно финансиране от 185 000 долара от американската фондация „Getty“ печели проектът „Паметникът Бузлуджа“ за изготвяне на план за неговата консервация. Паметникът на Бузлуджа се нареди сред 10-те сгради, избрани от „Getty“ за 2019 г. по програмата „Keeping it modern“.  От 2014 г. до днес финансова подкрепа са получили 64 проекта от цял свят, между които Операта в Сидни, сградата на общината в Бостън, Университетът Баухаус в Десау, Мелниковата къща в Moсква, единствения небостъргач от Франк Лойд Райт и още много други значими и емблематични обекти на архитектурата от XX век.

Паметникът на Бузлуджа © Darmon Richter, buzludzha-monument.com

Световноизвестният художник Николай Панайотов откри изложба в Габрово

Световноизвестният българо-френски художник Николай Панайотов откри самостоятелната си изложба „Обезглавявания“ в Дом на хумора и сатирата на 11 октомври.

Николай Панайотов в подготовка на изложбата „Обезглавявания“ © Дом на хумора и сатирата

За първи път в Габрово: изложба за незрящите в ХГ „Христо Цокев“

Художествена галерия „Христо Цокев” в Габрово откри изложба, специално за хората с частично или напълно нарушено зрение. За първи път в Габрово, чрез тактилни карти и аудиоописания те се докоснаха до творби на изявени български художници като Христо Цокев, Владимир Димитров-Майстора, Никола Танев, Георги Василев, Митьо Солаков, Вежди Рашидов и икона на Симеон Коюв, част от представителната експозиция на галерията.

Възстановиха паметника на Панчо Владигеров в Габрово

През последните години монументът бе забравен и стана обект на вандалски посегателства. Паметникът – барелеф е тържествено открит на 12 октомври 1981 г. на ул. „Тракия“( в подножието на стълбите към парк „Баждар“) в присъствието на културни дейци и граждани.

Паметник на Панчо Владигеров в Габрово © Община Габрово

Правителството даде 30 000 лв. за възстановяването на църквата в Кметовци

През май Дирекция „Вероизповедания“ към Министерски съвет осигури 30 000 лв. за възстановителни работи на храм „Свето Сретение Господне” в габровското село Кметовци. Църквата е на 136 години.

Храм „Свето Сретение Господне”, село Кметовци. Източник: Община Габрово

СПОРТ

100 години габровски футбол

На 21 септември 2019 г. на стадион „Христо Ботев“ беше отбелязана 100-годишнината на футбола в Габрово. Това се случва точно сто години след първия футболен мач в нашия град между отборите на Габрово и Горна Оряховица.

100 години футбол в Габрово

За първи път в Габрово се проведе детски футболен турнир в памет на Иван Вуцов

През декември се проведе първото издание на детски футболен турнир в памет на Иван Вуцов. Участваха 10 отбора от водещи футболни школи в страната. На турнира присъстваха сестрата на Иван Вуцов – Венета Мошкова, синът му Велислав и внуците му Иван и Светослав.

Първо издание на детски футболен турнир „Иван Вуцов“ в Спортна зала „Орловец“ Габрово © Община Габрово

Габровци посрещнаха на крака Христо Стоичков

Повече от четири часа продължи срещата с футболната легенда Христо Стоичков в Габрово на 17 декември. Близо 2000 души посрещнаха на крака Стоичков в Спортна зала „Орловец“. Стоичков връчи лично грамоти на близо 80 изявени млади шампиони от спортните клубове в Габрово, медалисти от международни и държавни първенства през 2019 г.

Христо Стоичков в Спортна зала „Орловец“ Габрово © sport-gabrovo.com

Хандбален клуб „Бъки“ на 20 години и отново шампион

Хандбален клуб „Бъки“ Габрово завоюва четири шампионски титли – при женския тим, девойките до 14, 16 и до 19 години. Тази година хандбален клуб „Бъки“ отбеляза 20 години от своето създаване. През декември повече от 70 деца от ХК „Бъки“ се включиха в коледна благотворителна акция.

Отборът на ХК „Бъки“ до 14 години с шампионска титла © Община Габрово

ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“ грабна шампионската титла на България по баскетбол

Отборът на ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“ спечели шампионската титла на България от Ученически игри 2019 по баскетбол при девойките 8-10 клас. Габровските ученички постигнаха шест поредни победи на финалите в Сливен и се окичиха със златните медали, като повториха успеха на Национална Априловска гимназия от 2011 г.

ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“ спечели шампионската титла на България от Ученически игри 2019 © sport-gabrovo.com

Национална Априловска гимназия – шампион на България по хандбал в Ученически игри 2019

Отборът на Национална Априловска гимназия стана шампион на България по хандбал в Ученически игри 2019 при девойките 11-12 клас. Отборът постигна четири категорични победи на финалния турнир, който се проведе в рамките на три дни в Габрово.

Отбор по хандбал на Национална Априловска гимназия © sport-gabrovo.com

ИНФРАСТРУКТУРА

АПИ обяви обществена поръчка за изграждането на тунел под Шипка

През октомври Агенция „Пътна инфраструктура“ стартира тръжна процедура за избор на изпълнител на тунел под Шипка. Стойността на обществената поръчка е 267 225 010 лв. без ДДС. Срокът за строителство е близо три години и половина. Предвижда се изграждането на участък с дължина 10,553 км, от които 7,6 км са ново строителство, а 2,9 км са реконструкция на съществуващия път Габрово – Казанлък.

Паметникът на свободата на Шипка © Габрово Daily
Паметникът на свободата на Шипка © Габрово Daily

Сградата на ДКЦ І на Шиваров мост е обновена

През август първа база на “Диагностично–консултативен център І – Габрово” ЕООД, или както габровци я знаят – поликлиниката на Шиваров мост, беше обновена със средства в размер на 1 064 665 лева.

Първа база на “Диагностично–консултативен център І – Габрово” ЕООД е обновена © Община Габрово

МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ вече е с обновено отделение по нервни болести

През ноември беше открито обновеното отделение по нервни болести в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ в Габрово. Това се случи в присъствието на здравния министър Кирил Ананиев. Ремонтът беше на стойност 250 000 лв., а средствата – осигурени от Министерство на здравеопазването. Цялостното обзавеждане на отделението бе осигурено от дарители, сред които са местни фирми, ОЛВ Клиник Белгия и Община Габрово.

Откриване на обновеното отделение по нервни болести в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“, Габрово, 19.11.2019 © Община Габрово

Правителството одобри създаването на нова болница в Габрово

През август правителството одобри създаването на нова болница в Габрово – МБАЛ „Свети Иван Рилски Габрово“ ЕООД.

Община Габрово ще ремонтира язовир „Синкевица“ с евросредства

През февруари Община Габрово обяви, че ще ремонтира язовир „Синкевица“ и съоръженията към него с 350 611,66 лв. Средствата ще бъдат предоставени по ОП „Околна среда“ 2014-2020 г.

Габрово с първа площадка за свободно разхождане на домашни кучета

През ноември беше открита първата площадка за свободно разхождане на домашни кучета в Габрово. Теренът е с обща площ от 730 кв. м. и има две отделни зони – за дребни породи и за едри породи.

Нова площадка за свободно разхождане на домашни любимци в Габрово © Община Габрово

ОБЩЕСТВЕНОТО НЕДОВОЛСТВО

Мащабни протести в Габрово след нападение над продавач в габровски магазин

На 7 април трима души нападнаха и нанесоха побой над продавач в магазин на ул. „Николаевска“ в Габрово. Това доведе до няколкодневни мащабни протести в Габрово, а в града за потушаване на напрежението пристигнаха жандармерията и лично вицепремиерът Томислав Дончев. Началникът на ОД МВР Габрово Борислав Бончев подаде оставка. Стигна се до извънредно заседание на Министерски съвет.

Кадър от камерите в магазин "2+2" на ул. "Николаевска" в Габрово, момент от побоя над продавач, 7.04.2019
Кадър от камерите в магазин „2+2“ на ул. „Николаевска“ в Габрово, момент от побоя над продавач, 7.04.2019

На 27 ноември 2019 г. състав на Районен съд Габрово откри съдебното следствие срещу нападателите. Те са обвинени в причиняване на леки телесни повреди на длъжностно лице след нанесен побой, като деянието е извършено по хулигански подбуди.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Реакция от Районна прокуратура Габрово: Прокуратурата повдигна обвинения на тримата биячи от магазина в Габрово

Какво казаха лично собственикът на магазина и пребитият продавач пред камера: Собственикът на магазина и битият продавач говорят за побоя в Габрово (ВИДЕО и ОБЗОР)

Какви мерки трябва да предприеме МВР съгласно заповедта на кмета: Таня Христова: МВР с постоянно присъствие край магазини и заведения след 22 часа

Таня Христова и Томислав Дончев пред протестиращите на площад "Възраждане" в Габрово, 11.04.2019 © Радослав Първанов
Таня Христова и Томислав Дончев пред протестиращите на площад „Възраждане“ в Габрово, 11.04.2019 © Радослав Първанов

Каква е позицията на кмета на Габрово за побоя: Т. Христова към прокуратурата: Да не позволи чувството за безнаказаност да битува в Габрово

Нова заповед от Община Габрово: Заповед: Незабавно събаряне на общински сгради с опасност от самонастаняване на хора

ОБЗОР НА ПРОТЕСТИТЕ В ГАБРОВО:

Нощта на протеста в Габрово – 10 април 2019 г. (ОБЗОР и ВИДЕО)

Втора вечер на протест в Габрово, сблъсък между граждани и силите на реда (ВИДЕО)

Ден 3 на протеста в Габрово: Жандармерията свали каски и щитове (СНИМКИ и ВИДЕО)

2000 души в Габрово излязоха на най-масовия до момента протест (СНИМКИ и ОБЗОР)

Ден 5 на протеста в Габрово, протестиращи се срещнаха с кмета Таня Христова

Протест на площад "Възраждане" в Габрово, 13 април 2019 © Радослав Първанов
Протест на площад „Възраждане“ в Габрово, 13 април 2019 © Радослав Първанов

Жители на квартал „Радецки“ се оплакаха от проблеми при строежа на обхода на Габрово

През февруари жители на квартал „Радецки“ в Габрово се оплакаха от проблеми в следствие от строителството на обходния път на града. Сред основните проблеми според местните са наводненията и разрушената инфраструктура на квартала.

Кадър от видеорепортаж на Нова телевизия с жители на квартал „Радецки“ в Габрово
Кадър от видеорепортаж на Нова телевизия с жители на квартал „Радецки“ в Габрово

Жители на Габрово срещу строителството на мост от обхода над къщите им

В началото на февруари жителите на квартал Велчевци се обявиха срещу мост от обхода на Габрово. Виадукт от обходния път на Габрово минава над къщите на жители на квартала. По думите им в дворовете им са падали бетон, каски и чукове при строителните работи. Част от имотите на гражданите са отчуждени, но не изцяло.

Видеорепортаж на Нова тв за строителството на обходен път на Габрово. Кадър: Нова тв
Видеорепортаж на Нова тв за строителството на обходен път на Габрово. Кадър: Нова тв

КРИМИНАЛНА ХРОНИКА И ИНЦИДЕНТИ

Три къщи изгоряха в старинния Шести участък в центъра на Габрово

Пожар пламна в три от най-старите къщи на ул. „Опълченска“ в квартала с възрожденски дух Шести участък в центъра на Габрово. Инцидентът се случи предиобед на 19 януари 2019 г.

Пожар изгори три къщи на ул. "Опълченска" в Шести участък в Габрово, 19.01.2019 © Олег Цонев
Пожар изгори три къщи на ул. „Опълченска“ в Шести участък в Габрово, 19.01.2019 © Олег Цонев

Баща хвърли 5-годишния си син от виадукт край Габрово

На 3 юни около 6:30 часа сутринта в Областна дирекция на МВР – Габрово е получен сигнал, че мъж се гласи да скочи от виадукт на околовръстния път на Габрово. Животът на 31-годишния мъж е спасен след близо три часа беседи, като в последния момент са предприети действия по извеждането му от рисковата зона – външната част на парапета на виадукта над р. Янтра. Впоследствие, в района под моста, е открито тяло на дете. Първоначалната версия на мъжа е била, че детето е паднало само. След проведените оперативно-издирвателни действия и оглед на местопрестъплението, мъжът е направил самопризнания и е задържан.

Разследва се умишлено убийство на бебе в Габрово, починало след изгаряния

Окръжна прокуратура – Габрово образува досъдебно производство за умишлено убийство на бебе на една година и седем месеца в Габрово. Момиченцето е било намерено мъртво в дома на приятели на семейството – 33-годишен мъж и 27-годишна жена. Бебето било оставено при тях временно. Сигналът за обгорено бебе в тежко състояние е подаден на 16 януари 2019 г. в 20:57 ч. лично от майката. На място екип на Спешна помощ констатира само смъртта на детето.

Насилието в обществото

15-годишно момиче от Габрово нанесе побой на друго момиче в центъра на града на 10 март. В социалната мрежа Facebook се появи видеозапис от инцидента. Побоят на ученичка провокира и среща за превенцията на рисковото поведение, в която участваха областният и заместник-областният управител, кметът на Община Габрово, директорът на ОД на МВР – Габрово, началникът на РУО – Габрово и всички директори на училища от Габрово.

На 16 април в РУ Габрово е получен сигнал от майката на 11-годишен ученик в местно училище, че учител е проявил към него изключително грубо отношение. Полиция, прокуратура, РУО проверяват случая.

През годината имаше случаи и на насилие от мъже над жени. На 7 април 2019 г., около 19:30 часа, в заведение в централната част на Габрово, мъж причинил лека телесна повреда на жена от града. Този инцидент е от същия ден, в който няколко часа по-късно трима души нападнаха и биха продавач в магазин на ул. „Николаевска“ в Габрово. На 21 ноември 48-годишен мъж от Габрово е задържан за нанесен побой над 30-годишна жена от Габрово.

Иманяри посегнаха на църквата в село Боженци

Неизвестен разкопал и повредил стълбите пред входа на църквата „Свети Пророк Илия“ в габровското село Боженци. Вандалският акт, най-вероятно от иманяри, е бил извършен в периода 20-26 януари 2019 г.

Прокуратурата с досъдебно производство за фалшиви ТЕЛК решения в Габрово

Районна прокуратура Габрово образува през януари досъдебно производство по разследване за фалшиви ТЕЛК решения в Габрово. Разследват се неколкократни противозаконни деяния в периода от края на 2017 до септември 2018 г.

КАКВО ОЩЕ ПРЕЗ ГОДИНАТА

Габровско и Севлиевско са в санитарна зона с мерки срещу чумата по свинете

През август проблемът с африканската чума достигна и до област Габрово. Габрово и Севлиево попаднаха в 20-километрова санитарна зона около ферма в Севлиевско, в рамките на която не трябва да има лични стопанства и отглеждане на домашни свине без мерки за биосигурност. Така се стигна и до умъртвяване на домашните прасета в тази зона.

Свине. Снимката е илюстративна. Pixabay

Габровец спечели джакпот от 4,2 млн. лв. в Тото 2 – 6 от 49

Фиш, пуснат в град Габрово, спечели джакпота в 87-ия тираж на тираж на играта „Тото 2 – 6 от 49“ на 31 октомври. Джакпотът е в размер на 4 283 951 лева.

Спорт тото

Бележка на редакцията: За колажа към статията са използвани следните фотографии: Карнавал Габрово 2019 – фотограф: Радослав Първанов. Протест на площад „Възраждане“ в Габрово, 11.04.2019 – фотограф: Тихомир Стоянов, публикувано в „Нарушителите в Габрово“. Тържество за 55-годишнината на Технически университет Габрово, зала „Възраждане“, 14.11.2019, фотограф: Областна администрация Габрово. Христо Стоичков в Спортна зала „Орловец“ – фотограф: sport-gabrovo.com. Пожар в къщи в Шести участък – фотограф: Олег Цонев.

Categories ГабровциТЕ
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.