Вяра Пенчева - Клуб 2016 на "Успелите деца на България" © Фондация "Димитър Бербатов"

Вяра Пенчева спечели 5 нови международни и национални конкурси

Вяра Пенчева - Клуб 2016 на "Успелите деца на България" © Фондация "Димитър Бербатов"
Вяра Пенчева – Клуб 2016 на „Успелите деца на България“ © Фондация „Димитър Бербатов“

Талантливата габровска ученичка Вяра Пенчева спечели пет нови награди от национални и международни конкурси за детска рисунка.

През месец април Вяра спечели Първа награда (Star Artist) в категория 6-10-годишни на Международния онлайн конкурс за детска рисунка „Season-1 2019”– Индия. Конкурсът се провежда ежегодно, организиран от PicassoArtContest.com. През 2019 г. в него участваха повече от 1300 деца на възраст от 6 до 19 години от над 29 различни държави. Пъстрата рисунка на Вяра получи 9.7 от 10.0 възможни точки и спечели най-високото отличие в конкурса – „Звезден художник“.

Вяра спечели бронзов медал в III възрастова група (8-10 г.), категория „Колаж“ на Десетия юбилеен международен конкурс за компютърна рисунка и колаж “Творчесво без граници“ – Хасково 2019. Победителите бяха наградени на тържествена церемония в Хасково на 3 май тази година.

Още едно трето място спечели малката габровка – в в XI Международен конкурс за детско изобразително творчество „Морето и децата“, Крим, Русия, категория „Живопис“, възрастова група 7 – 9 г. Тя е единственото българско дете сред победителите в този конкурс. В конкурса участваха 3525 творби на деца от различни държави.

Вяра спечели и две награди от национални конкурси – първо място за втора възрастова група (I – IV клас) в Националния конкурс „Възкресение Христово“, който се организира ежегодно от Светия Синод на Българската православна църква. Вяра получи и специалната награда за плакат (единствена за всички възрасти) от Националния конкурс-изложба за детска рисунка „Детство мое – реално и вълшебно“, организиран от ЦПЛР – ОДК, гр. Ловеч.

Братът на Вяра – Ясен Пенчев, също е сред младите габровски таланти. Той стана един от първите носители на отличието „Габровец на годината 2018“ на Габрово Daily и общността „Бъдещност за Габрово“.

Ако искате да представим Вас и Вашите постижения в рубриката ни „ГабровциТЕ“ или познавате успешен габровец, пишете ни на editor@gabrovodaily.info. Най-големите и достойните постижения ще получат шанс за номиниране за следващите отличия „Габровец на годината 2019“ на Габрово Daily и „Бъдещност за Габрово“.

Categories ГабровциТЕ
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.