Концерт „Звезди пеят за България“ – за Паметника на свободата на Шипка (СНИМКИ)

Благотворителен концерт „Звезди пеят за България“ © Ели Дели

Благотворителен концерт „Звезди пеят за България“ © Ели Дели

Средства за спешния ремонт и съхранението на Паметника на свободата на Шипка събра благотворителният концерт „Звезди пеят за България“, който се проведе на 31 май в столичната зала „Арена Армеец“.

Концертът започна с Вазовото стихотворение „Опълченците на Шипка“, рецитирано от малко детенце. Всеки от изпълнителите участва безвъзмездно – на сцената пяха „Сигнал“, „D2“, Поли Генова, Веселин Маринов, Тони Димитрова, Нели Рангелова, Панайот Панайотов, Мариана Попова, Невена Цонева, Преслава Пейчева, Веси Бонева и „VS Dance“, „LaTiDa“ и „Бон-Бон“.

С интересни факти за Паметника в концерта се включи и Стефка Кьосева – внучка на строителя на съоръжението Пеньо Атанасов. Поли Генова изпълни за първи път на най-голямата българска сцена своя хит „If love was a crime“, който достигна до 4-о място в конкурса „Евровизия“.

Зрелищният финал на концерта събра на сцената всички изпълнители, които заедно с децата от вокална група „Бон – Бон“ изпълниха „Хубава си, моя горо“.

Всички желаещи могат да подкрепят кампанията „Ние обичаме България“ и каузата, като преведат средства по сметката на Национален парк-музей „Шипка-Бузлуджа“:

УНИКРЕДИТ БУЛБАНК
клон Казанлък
бул. „Розова долина“ № 4
НПМ „Шипка-Бузлуджа“
BG25UNCR96603184097010
UNCRBGSF

Представяме ви фоторепортаж от концерта на габровската фотографка Ели Дели.

Благотворителният концерт „Звезди пеят за България“ е част от националната кампания на магазини „Billa“ под името „Ние обичаме България“.