Доброволците на 6Fest и Момчил Цонев при откриването на фестивала, 19 май 2017 © 6Fest

Доброволците, без които 6Fest Габрово 2017 нямаше да е същият

Доброволците на 6Fest и Момчил Цонев при откриването на фестивала, 19 май 2017 © 6Fest
Доброволците на 6Fest и Момчил Цонев при откриването на фестивала, 19 май 2017 © 6Fest

Огромна благодарност за доброволците на първия Международен фестивал за градски изкуства и щастие 6Fest, който се проведе от 19 до 21 май в Габрово! Фестивалът стана успешен и благодарение на помощта на доброволците от Театралната школа към ДТ „Рачо Стоянов“ – Габрово. Това са Анжела, Венелин, Доротея, Йоанна, Мария, Стефания, Християна. От 6Fest изразяват благодарност и към актьора Петко Петков от театралната школа, който откликна на обявата на фестивала за доброволци и мотивира младите хора от школата да се включат. Към тях се присъедини и габровката Пламена Христова, която научи от Габрово Daily за търсенето на доброволци и се отзова на момента.

Театралната школа е основана през 2013 г. от актьорите Надежда Петкова, Димо Димов и Петко Петков с подкрепата на директора на ДТ „Рачо Стоянов“ Невена Митева. Повече може да научите от статията ни Габровската театрална школа х 4 (четири разказа за едно божествено изкуство).

"Цирк де ла Люлин", участниците в цирковата работилница на 6Fest и доброволците, 21 май 2017 © 6Fest
„Цирк де ла Люлин“, участниците в цирковата работилница на 6Fest и доброволците, 21 май 2017 © 6Fest

Доброволците раздаваха флайери за фестивала, помагаха на чуждестранните и българските артисти, отговаряха на въпроси от публиката, бяха душата на екипа на 6Fest. Представяме ви част от тях – попитахме ги „Какво беше за теб преживяването 6Fest?“, ето и техните отговори:

Стефания Няголова

Стефания Няголова

Учи в ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“, доброволец е в Общинския съвет за наркотични вещества МСНВ, част е от Театралната школа към ДТ“ Рачо Стоянов“.

Фестивал като 6Fest не се беше случвал досега в Габрово! Радвам се, че имах възможността да допринеса с нещо за реализацията му. За мен 6Fest беше необикновено, забавно, вълнуващо и доста интересно събитие. Запознах се с невероятни хора и придобих нови умения.

Пламена Христова

Пламена Христова

Тя е Плам. Огънят е в сърцето й. Върти огнен пой и обожава изкуството в градските пространства. От Габрово е и тук живее.

6Fest за мен беше супер преживяване, което дори промени живота ми! Щастлива съм, че толкова добри артисти дойдоха и донесоха голяма радост в нашия град!

Мария Колева и Доротея Неделчева

 

Мария Колева

Веднага след 6Fest, Мария завърши Националната Априловска гимназия. Още от VІІІ клас участва в много инициативи като доброволец. Обича да работи с хора, защото винаги е намирала хората и тяхното мислене за интересни.

6Fest за мен беше няколко интересни дни, прекарани с готини хора.

Доротея Неделчева

Тя е с много имена и псевдоними. Лейди Байрон. Doro-graph. Както ви се харесва. Може и Доротея.

6Fest беше поредица от три много активни дни. Благодарение на името на фестивала научих нещо ново от историята на Габрово, а миналото на града винаги ме вълнува. (Припомняме, че името на 6Fest идва от името на най-стария квартал на Габрово – Шести участък, бел. ред.). Най-приятно ми беше в събота, когато придружавах Надежда Гончева (живата статуя Ащон Ка). Имах възможност да наблюдавам специфичен начин на общуване между артист и публика, както и да щракам с фотоапарата си. И, разбира се, неизбежно срещнах много хора. Ако сте били на фестивала в неделя за малко щастие, то е много вероятно да сме ви спрели, за да ви информираме за финалното огнено шоу на Fireter. Бум-бум.

Йоанна Узунова. Soprano Quiz night

Йоанна Узунова

Йоанна е една от абитуриентките в екипа на 6Fest – заедно с Мария и Доротея. Тя се занимава с изкуство още от малка, най-вече с театър.

6Fest беше супер фестивал, много се забавлявах и беше голямо приключение за мен. Радвам се, че бях част от този екип.

Categories Ах, този арт
Gabrovo Daily

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Габрово Daily е част от най-голямата онлайн медийна група в Габрово, която включва портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com. От 2018 г. стартира и собствен онлайн телевизионен канал - Gabrovo.net TV. В края на 2018 г. Габрово Daily и общността "Бъдещност за Габрово" учредиха отличията "Габровец на годината". Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг, обявен за една от 10-те най-изявени млади личности на България за 2019 г. от Международната младежка камара. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.