Графити артисти създават „Стена на свободата“ в Лондон, Хамбург и Габрово (ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ)

Bilos, digitalfreedomwall.eu
Bilos, digitalfreedomwall.eu

Графити или визуални артисти могат да участват в създаването на голяма „Стена на свободата“ (дигитална и физическа) в рамките на проекта „СВОБОДА”/ „FREEDOM“. Инициативата се случва в два английски и един немски град. Единственият град в България, в който ще се създаде „Стена на свободата“, е Габрово:

Нощ на фестивалите, с локация Лестър, Англия (октомври, 2015 г.) и Лондон, Англия (август, 2016 г.); традиционния карнавал в Габрово, България (май, 2016 г.) и фестивала STAMP в Хамбург, Германия (юли, 2016 г.).

Поканата за участие е отворена за  индивидуални и групови проекти.

Какво представлява СТЕНАТА НА СВОБОДАТА?

Това е възможност за визуални и/или графити творци от различни националности, възраст и стил да предложат своята интерпретация по темата за свободата и демокрацията.

Международно жури ще избере творците, които ще вземат участие (в реално време) в споменатите събития по проекта, както и тези, които ще станат автори на дигиталната СТЕНА НА СВОБОДАТА.

Дигиталната стена на Свободата има свой сайт www.digitalfreedomwall.eu.

Какво трябва да имате предвид

Журито ще подбере оригинални и новаторски идеи/творби, свързани с темата на проекта. Имате възможност да адаптирате идеята/творбата си като изображение на една от стените, предложение на проектния уебсайт или да направите проект, който може да се трансформира по размер или форма, за да се реализира върху реална стена.

За да бъдете допуснат/а да работите на физическата стена, е необходимо да докажете умения и опит за това чрез примери от реализирани ваши предишни проекти.

Как да кандидатствате?

Посетете уебсайта на проекта www.digitalfreedomwall.eu. Посочете кога и къде бихте желали да работите (Лондон, Англия – 08/ 2016, Габрово, България – 05/ 2016, Хамбург, Германия – 07/ 2016). Можете да кандидатствате за повече от една локация.

Изпратете писмо на jury@digitalfreedomwall.eu с:

  • едно или повече предложения като отделна скица или като насложен образ върху снимка от действителна стена.
  • кратко CV и информация за контакт.
  • писмо, с което потвърждавате, че сте съгласен/съгласна да представим вашата идея на уебсайта на дигиталната стена на свободата.
  • изображения на ваши предишни графити/проекти в публично пространство.

Най-интересните предложения по преценка на журито ще бъдат публикувани онлайн.

Краен срок за кандидатстване: 31 март 2016 г.

Условия за реализиране на проекта в реално време

Ако бъдете избран, за да работите по проекта си по време на фестивалите, местен партньор ще ви помага с подготовката и реализацията му.

Ще ви бъде заплатен хонорар, който ще бъде допълнително уточнен, съобразно размера и сложността на творбата.

Всички необходими материали и технически средства ще ви бъдат предоставени на място.

Ако имате нужда от повече информация, може да пишете на: jury@digitalfreedomwall.eu  или  fabrikata@gmail.com.

Гледайте видео от Нощ на фестивалите, Лестър, Англия (октомври, 2015 г.)

„СВОБОДА/ FREEDOM“ е партньорски проект на три европейски организации – „ArtReach”(Англия) www.nightoffestivals.com/, „Сдружение Фабриката” (България), www.fabrikata.eu/ и HausDrei” (Германия”) http://haus-drei.de/.

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.